Omelett med bär, ägg
© wichman+bendtsen

Söt äggviteomelett

Tanka upp med proteiner från morgonen med denna söta äggviteomelett med färska bär och frukt.

1 juni 2016 av Michelle Kristensen

Äggviteomelett

4 personer

5 ägg
2 koppar äggvitor
1 dl keso
1 tsk bakpulver
½ tsk FiberHUSK
3 msk fullkornsrismjöl
3 nävar bär – blåbär, hallon, jordgubbar
½ persika
1 tsk kokosolja till stekning
Topping 
Ev 1 msk agavesirap, färsk timjan och färsk frukt

 

Så lagar du äggviteomelett

  • Vispa ihop ägg, keso, bakpulver, FiberHUSK och fullkornsrismjöl.
  • Häll smeten i en varm panna med kokosolja och fördela frukten överst som du vill.
  • Låt den stå på svag värme i 30-40 minuter och ät den sedan, eventuellt med mer färsk frukt och agavesirap.

Näringsinnehåll i omeletten/per person (utan frukttopping)

Energi: 212,8 kcal
Protein: 15,5 g
Fett: 4,5 g
Kolhydrater: 8,9 g
Kostfiber: 1 g

 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

Vilken distans drömmer du om att springa i år?


I FORM tipsar