Träningstips

9 juli 2015 av I FORM

För kvinnor ingår det en bra sport-bh som ger ordentligt stöd i aerobicsutrustningen.

Och man får inte vara sparsam när det gäller skor. Man måste ha speciella aerobicsskor som både ger stöd och har god fjädring. Vänd dig till butikspersonalen för att få närmare vägledning, men ta god tid på dig innan du slår till. Ett par bra skor kan skydda dig från många skador.

Det kan vara lite svårt att hitta rätt i aerobicsdjungeln. Vill du ha fastare former eller bättre kondition? Lära dig fräcka danssteg eller spöa upp en boxboll? Alla dina önskningar kan gå i uppfyllelse.

Erbjudandena varierar från gym till gym. Det kostar i allmänhet omkring 300 kronor i månaden att gå på aerobics. Det billigaste alternativet är att skaffa ett årskort, men då måste du vara säker på att det är något för dig.

De flesta gym erbjuder en gratis provtimme. Ofta är det också möjligt att öpa ett klippkort, vilket kan vara en bra idé om du inte har möjlighet att träna regelbundet.

De flesta discipliner finns i flera svårighetsgrader. Låt inte din fåfänga styra in dig i en grupp för rutinerade om du bara är nybörjare. Då riskerar du att springa in i en skada. Och du får med all säkerhet inte lika stort utbyte av träningspasset som om du väljer ett pass med en svårighetsgrad och ett tempo som passar din nivå. Var realistisk - och ge dig sedan hän!

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar