Män och kvinnor i färgglada träningskläder, 80-talet.

Tajt sittande lycra var receptet på den snyggaste aerobicslooken i början på 80-talet. 

Minishorts och starka färger: Här är dina träningskläder från 80-talet

Om du var ung på 80- och 90-talet minns du säkert det … hmm … färgglada träningsmodet. Och skulle du ha glömt av det, kommer det en brysk tillbakablick här.

14 maj 2018 av Anne-Cathrine Stærke

Hästsvansen var hög och träningskläderna matchade. Det finns mycket gott att säga om 80- och 90-talet, men vi hoppas inte att träningskläderna blir moderna igen. Vi har kikat i arkivet och hittat guldkorn från tidigare nummer av I FORM. Och det är ingen vacker syn!

Tävlingsgång i minishorts

År 1991 var tävlingsgång en superhit! Och shorts korta som trosor var uppenbarligen ett måste för att utöva den heta sportgrenen. Men idag är vi väl ändå överens om att man inte borde få komma in på gymmet i sådana, eller hur?

Solbrända beundrare

Minishorts var verkligen ett måste vid den här tiden. Och sprang man en sväng i sina små shorts 1987, kunde man räkna med att det satt en solbränd muskelknutte och spanade.

Benvärmare

Alla hade dem, fast de egentligen inte fyllde något syfte. Förutom att vara snygga, förstås. Och trosor utanpå byxorna. Hur kunde det ens bli modernt?!

Gammaldags stepbänk och Colgate-leende

Upp med hästsvansen och på med det enfärgade (och supervarma?) träningssetet. Trapp-steppning var det nya 1990. Och av modellerna att döma blev man verkligen glad av att kliva upp och ner på en liten trälåda. 

Det färgglada lycra-helvetet

År 1992 smyger sig de tajta cykelshortsen och trikå in i träningsgarderoben. För vem blir inte sugen på lite aerobics i en tajt lycradräkt? Vi är i alla fall flera på redaktionen som minns hur vi stod i en gympasal på 90-talet iförda en hel gymnastikdräkt i skrikiga färger.

Klädd för träning och fest

1990 var det fokus på att gymmen inte bara var för kroppsbyggare, utan även för vanliga människor. Och kom man dit i likadana kläder som modellen på bilden, kunde man gå direkt på fest efteråt.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar