I FORM testar sportbehåar

Det är viktigt att dina bröst får optimalt stöd när du tränar. Därför har I FORMs erfarna testpanel testat sportbhehåar i olika kategorier så att du kan hitta helt perfekt modell.

3 augusti 2015 av I FORM-redaktionen

Ju bättre din barm sitter, desto mer kan du fokusera på din träning. Därför är det viktigt att du hittar en sportbehå som är perfekt till din storlek och aktivitetsnivå. Vi har testat sportbehåar i två olika kategorier: A-D-kupa samt för stora byster över D-kupa.

Ny sport-bh? Så väljer du rätt

Sportbehå-test: Vill du veta mer?


Ladda ned testet och få:

  • Produktbeskrivning
  • Pris
  • Testarnas kommentarer
  • Testvinnare
  • Betyg

Nike Pro Indy Bra:
Nike Pro Indy Bra:

Den är lite besvärlig att få på, men när den sitter har den jättebra passform och ger brösten en fin form utan att platta till dem. Under en svettig spinningtimme var den inte helt tillfredsställande gällande svettransporteringen, men till lågintensiv träning fungerar den bra. Betyg: 4 av 6 stjärnor. Modellen finns i storlekar XS till XL och är framför allt till lågintesiv träning.

Shock Absorber Active Multisport Support:
Shock Absorber Active Multisport Support:

Såväl passform som komfort är toppen! Axelbanden skaver inte och under brösten finns bra elastik som säkrar att brösten sitter där de ska. Den här sportbehån ger fantastiskt stöd till storbystade, också när man springer och hoppar. En av testpersonerna sa att hon aldrig tidigare har upplevt att barmen satt så bra på plats. Betyg: 6 av 6 stjärnor. Modellen finns med B till L-kupa och är ägnad för hög- och lågintensiv träning.

Puma WT Clash Crop:
Puma WT Clash Crop:

Wow! Här har vi en snygg sportbehå som sitter bra och som har jättebra svettransportering även under det mest svettdrypande träningspasset. Det är enkelt att justera längden på axelbanden så att den sitter perfekt. Betyg: 5,5 av 6 stjärnor. Modellen finns i storlekar A-D-kupa och är avsedd för lågintensiv träning.

Kari Traa Brystfager Bra:
Kari Traa Brystfager Bra:

Sportbehån är tillverkad av ett mjukt, tunt och skönt material och har flera justeringsmöjligheter. Den är lite svår att få på då elastiken vid magen är mycket stel och inte speciellt elastisk. Man kan inte ha för stora bröst om man vill använda denna sportbehå, då ger den inte tillräckligt med stöd. Betyg: 4 av 6 stjärnor. Modellen finns i storlek XS till L och är avsedd för högintensiv träning.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar