8 av 10 väljer fel sportbehå

Be personalen om hjälp nästa gång du ska köpa en ny sportbehå. Fler än 8 av 10 kvinnor väljer fel, trots att de följer instruktionerna, och ökar därmed risken för ömma muskler, helt i onödan.

30 december 2010 av I FORM

Nästa gång du köper ny sportbehå väljer du sannolikt fel sort. Forskning visar att fler än 8 av 10 kvinnor väljer en sportbehå som inte stöttar brösten optimalt, och därmed ökar risken att få ömma muskler i bland annat byst och nacke. I slutändan kan det också innebära att du får en skada och måste ta flera veckors paus från din träning.

Underklädesexperter mätte

Forskarna i studien undersökte hur bra kvinnor var på att välja en sorts behå i rätt storlek och passform, som utgjorde ett optimalt stöd under fysisk aktivitet. Kvinnorna valde först själva den sportbehå som de tyckte satt bäst och gav mest stöd för bysten. Därefter mättes kvinnorna av professionella underklädesexperter som kom fram till rätt storlek och passform.

Det visade sig att så många som 85 procent av kvinnorna hade gjort fel val – -även om de hade följt instruktionerna på baksidan av förpackningen till punkt och pricka.

Därför kan det vara värt att kontakta ett proffs nästa gång du är på jakt efter en sportbehå.

Guide: Välj rätt sport-bh

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar