Test av hörlurar – hitta de bästa för dig

Behöver du en spark i baken för att komma ut och röra på dig? Sätt på musik i öronen! Men vad är det nu ett par bra trådlösa hörlurar ska kunna? Vi har testat olika hörlurar och hittat de in-ear, over-ear och hörlurar med krok, som är bäst i test.

Kvinna som tränar med trådlösa hörlurar

TRÅDLÖSA HÖRLURAR In-ear eller on-ear hörlurar? Det kan vara svårt att veta vilka trådlösa hörlurar du ska välja.

© iStock

När du ska köpa nya hörlurar är det flera kriterier du behöver ha koll på.

Först ska du bestämma dig för vad det är du främst ska använda hörlurarna till. Är det till löpning, styrketräning eller på cykelturen? Kolla sedan upp passformen och ljudet. Ett par trådlösa hörlurar ska nämligen ge dig både bra ljud och sitta så skönt att du nästan inte märker att du har dem på dig medan du tränar.

Men vilka är bäst? Få svaret här i I FORMs stora test av trådlösa hörlurar.

I FORM testar löpande olika trådlösa hörlurar och avgör vilka hörlurar som är bäst i test. Hörlurarna bedöms utifrån passform, ljud, funktion och navigation.

1 Vilken typ av hörlurar testar vi?


Vilka som är de optimala trådlösa hörlurarna beror på vilken typ av träning de ska användas till. Därför testar vi tre typer av trådlösa hörlurar: in-ear hörlurar, in-ear hörlurar med både eller krok och on-ear hörlurar.

Trådlösa in-ear hörlurar
© Bose

IN-EAR HÖRLURAR: De små hörlurarna som stoppas in i örat väger lite och är enklare att få att sitta på plats. Oftast kopplas de ihop med din telefon via Bluetooth. Se till att du använder rätt storlek, så de varken faller ut eller skaver i örat medan du motionerar

horlurar-med-krok-och-sladd
© Sandberg

IN-EAR HÖRLURAR MED KROK: Den här typen av hörlurar sitter också inne i örat, men hänger även fast med en krok. De passar därför bra till motionsformer med mycket rörelse. Använder du glasögon ska du vara uppmärksam så att inte kroken krockar med glasögonens skalmar.

Trådlösa on-ear hörlurar
© B&O

OVER-EAR HÖRLURAR: De sitter utanpå örat och har en båge som går över huvudet. De omsluter örat och isolerar dig effektivt mot ljud från omvärlden. Komforten är hög och ljudet är bra, men de är tyngre än andra sorter.

2 Test av trådlösa hörlurar


Vi har testat 9 olika hörlurar under 2022. I testet kan du läsa om fördelar och nackdelar med de olika paren. Dessutom ger vi hörlurarna mellan en och sex stjärnor, där sex är det högsta betyget. Utifrån det hittar vi en testvinnare i varje kategori.

Längre ner på sidan kan du dessutom se vårt test av hörlurar från 2018, 2019 och 2020. Du kan ladda ner alla test som PDF:er.

I FORM har testat följande hörlurar, 2022


3 Test av in-ear hörlurar - 2022


Samsung Galaxy Buds 2


Vikt: 5 g per lur. Batteritid: 5 timmar. Pris: 1.590 kr. Kategori: in-ear.

Samsung har gjort ett par ultralätta lurar som går att fiska upp ur etuiet på ett nafs och sätta i öronen. Diskreta ljud indikerar att de är på och med ett tryck på en av lurarna flödar musiken ut. Designen är feminin och diskret – man ser dem knappt.

Bakom den snygga exteriören döljer sig ett antal ljudfunktioner som kommer att glädja även de mest kräsna öron. Equalizern ställs enkelt in i den tillhörande appen, så du kan växla mellan förstärkt bas under spinning och mjuka toner till yogan. Lurarna manövreras med ett, två eller tre tryck – fingrarna lär sig det snabbt, så att du kan koncentrera dig på träningen. Öronpluggarna finns i tre storlekar, så att dina nya träningskompisar sitta kvar även under högintensiv träning. Synd att batteritiden bara är 5 timmar.

BÄST I TEST: Jabra - Elite 7 Active


Vikt: 5,5 g per lur. Batteritid: Upp till 30 timmar. Pris: 1.999 kr. Kategori: in-ear.

© Jabra

Well, hello gorgeous! Utsidan på de mintgröna rackarna från Jabra är snygg, och det lilla etuiet är lätt att jobba med. Lurarna sätts snabbt in i örat och skämmer bort dig med riktigt behagligt, mjukt ljud som du kan justera via "MySound"-funktionen. Den smarta funktionen utför helt enkelt ett hörseltest som säkerställer ett optimalt ljud i båda öronen. Om det fungerar? Ja! Ljudet är makalöst.

Passformen är skön och pluggarna känns mjuka i öronen. Tyvärr kan de ramla ur öronen när vi ger järnet, men på löprundan och när vi tränar med måttlig intensitet, sitter de kvar där de ska.

Du pausar och växlar enkelt mellan musikspår på den diskreta tryckknappen, och håller du knapparna intryckta kan du höja och sänka volymen – snyggt och enkelt!

LÄS ÄVEN: Få den bästa musiken till din träning

JBL - Reflect Flow Pro


Vikt: 14,4 g totalt. Batteritid: 30 timmar. Pris: 1.800 kr. Kategori: in-ear.

© JBL

En klassisk variant från JBL, som är kända för bra ljud och passform vid träning. Designen är också väldigt typisk för märket: snygg men enkel och med så kallade powerfins-öronkrokar som ska se till att de sitter säkert under alla typer av aktiviteter. Vi har testat dem till allt från burpees till löpning, och de sitter kvar precis där de ska. Stort plus!

Det är både enkelt och snabbt att ansluta lurarna till din telefon via Bluetooth, och du manövrerar dem med ett, två eller tre tryck på lurarna – fantastiskt med teknik som är lätt att styra. Leker du med inställningarna i appen kan du justera ljudet till allt från jazzigt till club-inspirerad. Vi har dock svårt att höra den stora skillnaden och ljudet är lite ihåligt, oavsett vilken inställning du väljer.

4 Test av in-ear hörlurar med krok - 2022


Skullcandy - Push Active


Vikt: 8 g per lur. Batteritid: Upp till 44 timmar. Pris: 900 kr. Kategori: in-ear med krok.

Skullcandy - Push Active
© Skullcandy

Designen på Skullcandys lurar är tuff och enkel, svart med orange detaljer och små dödskallar. Krokarna sitter skönt runt öronen och sitter kvar oavsett vilken aktivitet vi utför. Du kan inte skaka loss dem från öronen – bonuspoäng!

Den smarta röststyrningen funkar bra, du säger bara "Hej Skullcandy" och sedan lyder hörlurarna kommando. Med rösten kan du avvisa eller svara på samtal, pausa och starta uppspelningen, höja och sänka volymen, starta Spotify och hoppa framåt eller bakåt i spellistan.

Den tillhörande appen är bra och användbar, där kan du justera ljudet och programmera knapparna på lurarna. Ljudet imponerar inte när vi packar upp lurarna, men efterjustering i appen blir det helt okej. Batteritiden är bra, lurarna spelar 44 tim med 10 tim laddning i etuiet.

BÄST I TEST: Miiego - Miibuds Action II


Vikt: 8 g per lur. Batteritid: Upp till 90 timmar. Pris: 1.199 kr. Kategori: in-ear med krok.

© Miiego

Är du på jakt efter ett par hörlurar som bara fungerar – utan så mycket tjafs? Då är Miibuds från danska Miiego svaret! Det går lekande lätt att koppla dem till telefonen, och sedan börjar musiken flöda. Underbart! Designen är utan krusiduller – vissa skulle kanske säga tråkig – och domineras av de stora öronkrokarna. Själva öronpluggarna är gjorda av memory foam vilket känns otroligt bekvämt och pluggarna sticker ut något från örat och manövreras via en knapp.

Oavsett om du springer, hoppar eller står på huvudet behöver du inte oroa dig inte för att tappa dem, för de sitter oklanderligt hela tiden. En löprunda i hällregn eller svett utmanar inte heller hörlurarna. Batteritiden på hela 90 timmar är i särklass, och ljudet är förvånansvärt bra och kristallklart. Bäst av allt? Att priset är bland de lägsta i testet. Vi är sålda!

Philips - A7306 Sports True Wireless


Vikt: 10 g per lur. Batteritid: 24 timmar. Pris: 1.990 kr. Kategori: in-ear med krok.

© Philips

Snyggingarna från Philips är inte bara ett par hörlurar med krok - de kan "byggas om" och anpassas efter träningens form och intensitet. Krokarna kan tas bort och ersättas av modeller i en annan färg, en liten in-ear-krok eller utelämnas helt. Vilken frihet!

Modellen erbjuder även andra coola funktioner. Tränar du med pulsklocka kan du få information om din puls i örat och springer du på gatan hör du trafiken med ett enda tryck. Gillar du simning klarar de ett djup på en meter i upp till 30 minuter. Etuiet kan rengöra lurarna med UV-ljus som tar bort upp till 99 procent av bakterierna.

Vi kan inte sätta ett finger på ljudet, som är förvånansvärt intensivt. Däremot är vi inte så imponerade av appen som har en tendens att tappa kopplingen.

5 Test av over-ear hörlurar - 2022


Sennheiser - Momentum 3 Wireless


Vikt: 305 g. Batteritid: Upp till 17 timmar. Pris: 4.399 kr. Kategori: over-ear.

© Sennheiser

Det första som möter oss är ett litet, runt fodral. Inuti den gömmer sig ett par hörlurar som är helt ihoprullade, men som med en enda vridning vecklas ut. Smart och läcker design! Både kuddarna och bågen är klädda med läder, och stången är gjord av metall. Trots lädret på vågen känns den lite hård mot huvudet.

Och nu till ljudet: Det är storslaget! Basen är skarp och lätt att justera i den medföljande appen. Med funktionen "Transparent hearing" kan du lyssna på musik och samtidigt höra vad din träningspartner säger – det är riktigt smart. En annan favoritfunktion är automatisk paus/uppspelning. När den är påslagen pausas musiken automatiskt när du tar bort hörlurarna. Även funktionen "Multipoint" som låter dig ansluta upp till två enheter till hörlurarna samtidigt, är riktigt imponerande.

BÄST I TEST: Bose - QuietComfort 45


Vikt: 240 g. Batteritid: Upp till 24 timmar. Pris: 3.799 kr. Kategori: over-ear.

© Bose

Bose har gjort ett par flexibla hörlurar med en snygg, enkel och diskret design. Plasten har en fin yta och bågen är välvadderad. Konstläderkuddarna på öronen är mjuka som marshmallows – vi glömmer nästan att vi har dem på oss. Tyvärr påminner den i övrigt lätta bågen om det, för efter ett tag börjar det skava lite.

Knapparna som styr musik och samtal är lätta att använda, och användarvänligheten är överlag i toppklass. Vi kan inte klaga på ljudet heller: Delikat ljud dansar ikapp med djup bas – det är en fröjd för hörselgångarna.

Du kan också se fram emot en utmärkt brusreducering som dämpar allt omkring dig. Detta är särskilt trevligt om du planerar att använda dem på gymmet och vill undvika att bli störd av ljudet från de som tränar runt omkring dig.

Bang & Olufsen - Beoplay H95


Vikt: 323 g. Batteritid: Upp till 50 timmar. Pris: 8.999 kr. Kategori: over-ear.

© Bang og Olufsen

Redo för en upplevelse som skämmer bort både ögon och hörselgångar? Modellen från B&O utstrålar kvalitet på alla sätt. Kuddarna är klädda med mjukt lammskinn och fästa på en ram i polerad aluminium -– snyggt och väldigt robust.

Ljudet är ett kapitel för sig. Se fram emot djup bas, behagligt mellanregister, kristallklar diskant och ANC (aktiv brusreducering) i en klass som konkurrerar med de allra bästa. Om händerna inte är för svettiga kan du enkelt styra hörlurarna genom att svepa eller vrida på öronhjulet och anslutningen till telefonen går snabbt.

Hörlurarna är stora, men inte för stora att träna med, och lädret blir inte för varmt runt öronen. De fungerar bra för jogging och träning med måttlig intensitet, men hoppen får du undvika med lurarna på.

Klicka på "ladda ned PDF" här nedan och se hela testet.

6 Test av hörlurar - 2020


I FORM har testat de här 9 trådlösa hörlurarna under 2020:

In-ear hörlurar:

 • Huawei - Free Buds 3
 • Jabra - Elite Active 75t
 • Bang og Olufsen - Beoplay E8 3rd Gen

In-ear hörlurar med rem eller bygel:

 • TaoTronics - MSRP
 • JBL - Endurance Peak
 • Sandberg - Waterproof Bluetooth Earphones

Over-ear hörlurar:

 • Bose - Noise Cancelling Headphones 700
 • Miiego - Boom ANC
 • Sennheiser - HD 350BT

Vilka trådlösa hörlurar är bäst i test i de olika kategorierna under 2020? Klicka på "ladda ner artikel" här nedan och se hela testet.

7 Test av hörlurar - 2019


I FORM har testat de här 9 trådlösa hörlurarna under 2019:

In-ear hörlurar:

 • B&O hörlurar** – Beoplay E8 Motion
 • Libratone hörlurar** – Track+
 • Sony hörlurar** – WF-SP900

In-ear hörlurar med rem eller bygel:

 • Jabra hörlurar med bygel och rem** – Elite Active 45e
 • Plantronics hörlurar med bygel** – Plantronics BackBeat Fit 3100
 • Koss hörlurar med bygel och rem** – BT232i Bluetooth

On-ear hörlurar:

 • Sennheiser hörlurar** – Momentum Wireless
 • Miiego hörlurar** – Boom
 • JBL hörlurar** – Live 650BTNC

Vilka trådlösa hörlurar är bäst i test i de olika kategorierna under 2019? Klicka på "ladda ner artikel" här nedan och se hela testet.

8 Test av hörlurar - 2018


I FORM har testat de här 9 trådlösa hörlurarna under 2018:

Läs också vårt trådlösa hörlurar-test från 2018. Vi tar testat i tre kategorier: in-ear hörlurar, in-ear hörlurar med bygel eller rem och on-ear hörlurar.

In-ear hörlurar:

 • BOSE hörlurar** – SoundSport Free
 • Sony hörlurar** – WF-SP700N
 • Jabra hörlurar** – Elite Active 65t

In-ear hörlurar med rem eller bygel:

 • Sennheiser hörlurar med rem** – CX Sport
 • Libratone hörlurar med rem** – Track+
 • JBL hörlurar med rem och bygel** – Endurance

On-ear høretelefoner:

 • B&O Play **hörlurar** – Beoplay H4
 • Miiego **hörlurar** – Boom by Miiego
 • Monster **hörlurar** – iSport Freedom On-Ear Bluetooth Sport Headphone

Vilka trådlösa hörlurar är bäst i test i de olika kategorierna under 2018? Klicka på "ladda ner artikel" här nedan och se hela testet.