Test av hörlurar – hitta de bästa för dig

Håll motivationen uppe med musik från trådlösa hörlurar, oavsett om det är till löpning, styrketräning eller jobbet. Men vad är det nu som ett par trådlösa hörlurar bör kunna? Här är tipsen för att hitta de bästa – och våra test av trådlösa hörlurar.

Kvinna som tränar med trådlösa hörlurar

TRÅDLÖSA HÖRLURAR In-ear eller on-ear hörlurar? Det kan vara svårt att veta vilka trådlösa hörlurar du ska välja.

© iStock

Ett par trådlösa hörlurar ska skämma bort örongångarna med bra ljud och sitta så skönt att du nästan inte märker att du har dem på dig medan du tränar. Men vilka gör det?

Hörlurar, headset, pods, lurar – kärt barn har flera namn. Och det kan vara svårt att hålla koll på de olika typerna av trådlösa hörlurar. Ska de sitta inne i öronen? Ska de var Bluetooth-lurar? Ska hörlurarna ha brusreducering? Och vilka hörlurar är bäst till träning?

Oavsett om du ska använda dina hörlurar när du löptränar, styrketränar eller på din bussresa så kan du få svar på alla dina frågor om trådlösa hörlurar här.

Guide till trådlösa hörlurar – test och tips

Vilka olika slags trådlösa hörlurar finns det?

Ska hörlurarna sitta inne i örat, utanpå örat eller kanske hållas fast med en extra rem eller bygel? Här kan du läsa om fyra olika typer av trådlösa hörlurar:

 • In-ear hörlurar
 • In-ear hörlurar med rem eller bygel
 • On-ear hörlurar**
 • Over-ear hörlurar**

Lär dig mer om vad de kan också inte kan, och när du ska välja den ena typen av hörlurar framför den andra.

Läs också: Välj rätt hörlurar till löpning och träning

In-ear hörlurar

Som namnet antyder så sitter in-ear hörlurar antingen helt inne i örat, eller vid örongången. Det är också den typ av hörlurar med sladd som många av oss använder eftersom de ofta följer med när man köper en ny telefon. Om du väljer att investera i ett nytt par kan ljudkvaliteten bli mycket bättre än dem man får med telefonen.

Trådlösa in-ear hörlurar finns antingen med öronknoppar av plast eller små gummiproppar. Öronknopparna i plast faller lätt ut från örat om de inte passar formen, så det är en bra idé att välja ett par in-ear hörlurar med proppar. Propparna finns i olika storlekar och former och är gjorda av silikon som kan forma sig efter ditt öra.

Du kan också välja trådlösa in-ear hörlurar med små gummivingar, som sticker uppåt. Vingarna är en hjälp för att de trådlösa hörlurarna ska sitta fast och tätt intill örat.

Om det är viktigt för dig att ljudkvaliteten är på topp är det inte trådlösa in-ear hörlurar du ska välja. Den lilla storleken gör att det inte finns plats för någon bra bashögtalare i hörlurarna, vilket ofta gör att man skruvar upp volymen. Dessutom kan ljudet ändras beroende på hur du placerar dina trådlösa hörlurar i öronen.

Trådlösa in-ear hörlurar kan till en viss grad hålla bakgrundsljud ute, men det är inte de bästa trådlösa hörlurarna att välja om du vill kunna göra det.

In-ear hörlurar är små, diskreta och kan ligga i fickan. Därför är de perfekta för dig som är på språng. Till ett schyst pris kan du få ett par i bra kvalitet, och därför är de i den billiga änden på skalan av trådlösa hörlurar.

Om du ska hitta ett par till löpning, så är trådlösa in-ear hörlurar bäst, om du hittar ett par som passar dina öron och därför sitter kvar under hela löpturen.

Trådlösa in-ear hörlurar

TRÅDLÖSA IN-EAR HÖRLURAR Vingar och silikonproppar ser till att in-ear hörlurarna sitter kvar i örat, som de ska.

© Bose

Fördelar med trådlösa in-ear hörlurar:

 • De är små och diskreta.
 • Hörlurarna är enkla att ta med sig.
 • Hörlurarna är bra till löpning.
 • Gummiproppar till hörlurarna finns i många olika storlekar och former, som kan anpassas till dina öron.
 • Det är trådlösa hörlurar med okej ljud och billigt pris.

Nackdelar med trådlösa in-ear hörlurar:

 • Om hörlurarna inte passar till dina öron ramlar de lätt ur.
 • Hörlurarna kan kännas obehagliga eller irritera örongången om de inte passar dina öron.
 • Det finns inte plats för en bra bashögtalare i hörlurarna.
 • Ljudet kan ändras beroende på hur du placerar hörlurarna i öronen.
 • Den lilla storleken på hörlurar gör att det är lätt att tappa bort dem.

In-ear hörlurar med bygel eller rem

Trådlösa in-ear hörlurar med bygel eller rem runt nacken, är den typ av trådlösa hörlurar som sitter fast bäst, och därför är de bra till all slags träning.

Här gäller samma sak som med vanliga in-ear hörlurarvälj ett par med proppar i silikon, så att du kan byta storlek och form efter ditt öra.

Om du rör dig mycket under träningen, och du har erfarenhet av att dina hörlurar ramlar ut under passet, kan det vara en fördel att välja trådlösa hörlurar med bygel eller rem.

Om du väljer trådlösa in-ear hörlurar med öronbygel så krokar du fast bygeln bakom örat. Det gör att de trådlösa hörlurarna sitter fast bättre på dina öron.

Om du väljer trådlösa hörlurar med en rem så har du en kort sladd bakom nacken som håller ihop hörlurarna. Här är det viktigt att remmen är lätt så att du inte märker av den.

In-ear hörlurar med rem eller bygel är fortfarande små och enkla att ha med sig. Rem eller bygel på hörlurarna gör också att de är svårare att tappa bort.

Ska du bara använda dina trådlösa hörlurar när du sitter still på jobbet eller bussen så är det inte den här typen av trådlösa hörlurar du ska välja. Remmen eller bygeln kan nämligen bli irriterande i längden.

In-ear hörlurar med rem eller bygel

IN-EAR HÖRLURAR MED REM ELLER BYGEL Den här typen av trådlösa hörlurar är bra till all slags träning eftersom den sitter där den ska.

© JBL, Libratone

Fördelar med trådlösa in-ear hörlurar med rem eller bygel:

 • Hörlurarna sitter fast på öronen vid alla rörelser.
 • De är bra till all slags träning.
 • Gummiproppar till hörlurarna finns i många storlekar och former som kan anpassas till dina öron.
 • Hörlurarna är enkla att ha med sig.
 • Det är svårare att tappa bort hörlurar med rem eller bygel.

Nackdelarmed trådlösa in-ear hörlurar med rem eller bygel:

 • Bygel eller rem på hörlurarna kan irritera i längden.
 • Det finns inte plats för en bra bashögtalare i hörlurarna.
 • Ljudet kan ändras beroende på hur du placerar hörlurarna i öronen.

On-ear hörlurar

On-ear hörlurar har två mjuka öronkuddar, en slags skumkuddar, som sitter ovanpå öronen och binds samma med en bygel.

Det råder inga tvivel om att trådlösa on-ear hörlurar oftast har ett bättre ljud än in-ear hörlurar eftersom de har plats för en större badhögtalare. Dock tar on-ear hörlurar mer plats och kan inte precis ligga i fickan.

Eftersom on-ear hörlurar inte sätts in i öronen har de också en bättre komfort för öronen, än trådlösa in-ear hörlurar har. Men om du vill använda dina on-ear hörlurar under lång tid utan att dina öron ska bli ihoptryckta och ömma ska du vara säker på att öronkuddarna på dina trådlösa on-ear hörlurar är i bra och mjuk kvalitet.

On-ear hörlurarna är inte gjorda för träning med många rörelser, men är bra vid långintensiv träning som styrketräning och promenader. Vissa on-ear hörlurar kan dock även användas för löpning, om de är lätta.

Det är möjligt att få on-ear hörlurar med brusreducering. Men en av fördelarna med trådlösa on-ear hörlurar är att de inte omsluter öronen helt, och du därför fortfarande kan höra eller ha ett hum om vad som föregår runt omkring dig. Det är en fördel om du behöver vara uppmärksam på trafiken, eller fortfarande vill kunna höra om en kollega pratar med dig.

Trådlösa on-ear hörlurar

TRÅDLÖSA ON-EAR HÖRLURAR Den här typen av trådlösa hörlurar är bäst till lågintensiv träning som styrketräning.

© B&O

Fördelar med trådlösa on-ear hörlurar:

 • Hörlurarna har plats för bättre tekniska element och därmed bättre ljud.
 • Det är bra komfort för öronen.
 • Hörlurarna funkar mot bakgrundsbrus.
 • Du kan höra till exempel trafiken med hörlurarna på dig.
 • De trådlösa hörlurarna är bra till lågintensiv träning.

Nackdelar med trådlösa on-ear hörlurar:

 • Hörlurar med kuddar i dålig kvalitet kan ge ömma öron.
 • De är i den dyrare änden på skalan av trådlösa hörlurar.
 • On-ear hörlurar är stora och tar mycket plats.

Over-ear hörlurar

Over-ear hörlurar har två skumkuddar som omsluter dina öron så de är helt instängda.

Eftersom de mjuka skumkuddarna sitter runt om dina öron och inte på dem, kan du använda de trådlösa hörlurarna i många timmar, utan att dina öron blir irriterade och ömma.

Det råder inga tvivel om att over-ear hörlurar ger dina öron den bästa komforten. Det är dessutom de trådlösa hörlurarna som ger den bästa ljudbilden eftersom de har gott om plats för bashögtalare.

Det är dock inte heller de billigaste trådlösa hörlurarna – tvärtom! Men over-ear hörlurar är väl värda pengarna, om du tycker det är viktigt med riktigt bra ljud och vill kunna fördjupa dig i ljudets universum.

Eftersom att öronen är helt omslutna med de trådlösa over-ear hörlurarna är de bra på att stänga ute alla bakgrundsljud. Om du dessutom vill kunna arbeta eller sitta på bussen helt ostörd kan du välja ett par hörlurar med brusreducering som kan slås av eller på. Det är perfekt om du vill koncentrera dig, eller bara ha lugn och ro en stund.

Over-ear hörlurar är ofta stora och tunga, och därför passar de bäst att använda hemma och på jobbet och inte till träningen.

Over-ear hörlurar

OVER-EAR HÖRLURAR Om du prioriterar hög och bra ljudkvalitet så är det den här typen av trådlösa hörlurar du ska välja.

© iStock

Fördelar med trådlösa over-ear hörlurar:

 • Hörlurar med hög volym och bra ljudkvalitet.
 • Bra komfort, så hörlurarna kan användas många timmar i sträck.
 • Stänger ute bakgrundsljud och har ofta brusreducering.
 • De bästa trådlösa hörlurarna för att få lugn och ro.

Nackdelar med trådlösa over-ear hörlurar:

 • Hörlurarna är stora och tunga.
 • Hörlurarna är opraktiska till träning.
 • Den dyraste typen av trådlösa hörlurar.

Trådlösa hörlurar test – I FORM testar hörlurar

När du ska köpa nya trådlösa hörlurar är det flera kriterier du ska hålla koll på. Först ska du bestämma dig för vad det är du ska använda hörlurarna till. Är det till löpning, styrketräning eller din cykeltur?

Sedan bör du fokusera på passformen. Är ljudet bra nog för dig och det du ska använda hörlurarna till? Och hur enkla är hörlurarna att manövrera?

Så vilka trådlösa hörlurar kan leva upp till dina olika kriterier? Och därmed vara bäst i test?

I FORM testar regelbundet olika trådlösa hörlurar du kan använda till träning. Samtliga blir bedömda utifrån passform, ljud, funktion och navigation.

Vilka som är de optimala trådlösa hörlurarna beror på vilken träning de ska användas till. Därför testar vi tre typer av trådlösa hörlurar i kategorierna: in-ear hörlurar, in-ear hörlurar med rem eller bygel och on-ear hörlurar.

I FORM har testat de här 9 trådlösa hörlurarna under 2020:

In-ear hörlurar:

 • Huawei - Free Buds 3
 • Jabra - Elite Active 75t
 • Bang og Olufsen - Beoplay E8 3rd Gen

In-ear hörlurar med rem eller bygel:

 • TaoTronics - MSRP
 • JBL - Endurance Peak
 • Sandberg - Waterproof Bluetooth Earphones

Over-ear hörlurar:

 • Bose - Noise Cancelling Headphones 700
 • Miiego - Boom ANC
 • Sennheiser - HD 350BT

Vilka trådlösa hörlurar är bäst i test i de olika kategorierna under 2020? Klicka på "ladda ner artikel" här nedan och se hela testet.

I FORM har testat de här 9 trådlösa hörlurarna under 2019:

In-ear hörlurar:

 • B&O hörlurar** – Beoplay E8 Motion
 • Libratone hörlurar** – Track+
 • Sony hörlurar** – WF-SP900

In-ear hörlurar med rem eller bygel:

 • Jabra hörlurar med bygel och rem** – Elite Active 45e
 • Plantronics hörlurar med bygel** – Plantronics BackBeat Fit 3100
 • Koss hörlurar med bygel och rem** – BT232i Bluetooth

On-ear hörlurar:

 • Sennheiser hörlurar** – Momentum Wireless
 • Miiego hörlurar** – Boom
 • JBL hörlurar** – Live 650BTNC

Vilka trådlösa hörlurar är bäst i test i de olika kategorierna under 2019? Klicka på "ladda ner artikel" här nedan och se hela testet.

I FORM har testat de här 9 trådlösa hörlurarna under 2018:

Läs också vårt trådlösa hörlurar-test från 2018. Vi tar testat i tre kategorier: in-ear hörlurar, in-ear hörlurar med bygel eller rem och on-ear hörlurar.

In-ear hörlurar:

 • BOSE hörlurar** – SoundSport Free
 • Sony hörlurar** – WF-SP700N
 • Jabra hörlurar** – Elite Active 65t

In-ear hörlurar med rem eller bygel:

 • Sennheiser hörlurar med rem** – CX Sport
 • Libratone hörlurar med rem** – Track+
 • JBL hörlurar med rem och bygel** – Endurance

On-ear høretelefoner:

 • B&O Play **hörlurar** – Beoplay H4
 • Miiego **hörlurar** – Boom by Miiego
 • Monster **hörlurar** – iSport Freedom On-Ear Bluetooth Sport Headphone

Vilka trådlösa hörlurar är bäst i test i de olika kategorierna under 2018? Klicka på "ladda ner artikel" här nedan och se hela testet.

Hur väljer jag de bästa trådlösa hörlurarna?

Det kan vara svårt att hitta i den stora djungeln av trådlösa hörlurar. Många frågor uppstår under vägen. Hur hittar jag rätt passform? När är ljudet bra? Och får jag prova hörlurarna?

Vi har samlat de viktigaste och vanligaste frågorna här och ger tips inför när du ska köpa nya trådlösa hörlurar.

Ska jag välja trådlösa hörlurar?

Det kan vara irriterande att krångla med sladdar när man ska vara aktiv med hörlurarna på dig. Därför är trådlösa hörlurar som kopplas till din iphone via Bluetooth en riktigt smart lösning.

Trådlösa hörlurar kostar förstår mer än hörlurar utan Bluetooth, men den stora friheten du får på köpet är värt pengarna.

Kom ihåg att kolla batteritid och uppladdningstid när du köper trådlösa hörlurar, eftersom det är viktigt att de har en lång batteritid och går snabbt att ladda upp igen.

Dessutom är det många elektronikföretag som rör sig mer och mer i riktningen att skippa sladdar helt och istället satsa på bara det trådlösa. Det gäller bland annat Apple, som har tagit bort ingången till hörlurarna på deras senaste iPhone-modeller.

Hur hittar jag trådlösa hörlurar med rätt passform?

Det är viktigt att dina trådlösa hörlurar sitter bra och stannar där de ska sitta.

Vi har alla olika öron, och det är därför viktigt att hitta ett par hörlurar som passar just dig. Ofta följer det med flera olika storlekar på plupparna och ev vingar till in ear-hörlurarna, som gör att du kan anpassa dem för dina öron.

Dessutom behöver du tänka på om passformen är bra för det ändamål du ska använda dem till. Ska du till exempel använda dem till cykling och ha på dig dem under en cykelhjälm? Eller kanske ha en mössa utöver hörlurarna om vintern?

Viktigast av allt – testa dig fram och se vilka hörlurar som sitter bäst på dig till det du ska använda dem till.

Hur väljer jag hörlurar med bra ljud?

Det är absolut bäst när tonerna är klara, allt omkringliggande ljud hålls ute och det när ljudet inte läcker ut från dina hörlurar. Lyssna efter om ljudet i de trådlösa hörlurarna är rent och detaljrikt, och om hörlurarna har bra basljud. Kolla också hur högt hörlurarna kan spela.

Ljudkvalitet och högt pris hänger dock ihop för de flesta hörlurarna. Men du kan absolut hitta billiga trådlösa hörlurar, som har ett helt okej ljud. Du behöver dock fundera över hur viktigt ett rent, bra ljud är för dig och till det du ska använda hörlurarna till – och för det pris som du vill betala.

Hur styr jag mina trådlösa hörlurar?

Det är viktigt att det är lätt att manövrera dina trådlösa hörlurar, så du kan styra och kontrollera ljudet.

Om själva kontrollen sitter på de trådlösa hörlurarna kan du enkelt styra musiken, ljudnivån och ta emot ett samtal utan att de behöver få fram telefonen ur fickan eller väskan.

På trådlösa in-ear, on-ear och over-ear hörlurar sitter det ofta diskreta kontrollknappar på själva hörlurarna. Om det är in-ear hörlurar med rem sitter knapparna ofta på själva remmen.

Det skiljer sig åt för olika trådlösa hörlurar om knapparna till av/på, volym och byte av låtar är samlade på ena örat eller fördelade på bägge öronen.

Generellt är det dessutom värt att köpa trådlösa hörlurar som är kompatibla med telefonen. Det vill säga att musiken stängs av när telefonen ringer och samtalet tar över.

Kan jag prova trådlösa hörlurar innan jag köper dem?

Ett typiskt fel som vi är många som begår är att inte prova hörlurarna innan vi köper dem.

Det är viktigt att testa ut ett par hörlurar, eftersom det är så olika hur våra öron är uppbyggda och därför är passformen också individuell. Dessutom är det viktigt, om du vill höra ljudkvaliteten och testa hur man styr och manövrerar hörlurarna.

Av hygieniska själ kan det såklart vara svårt att testa in-ear hörlurar innan du köper dem. Men då kan du undersöka om du känner någon som har de hörlurar som du överväger att köpa. Alternativt kan du käpa ett par trådlösa in-ear hörlurar som har olika storlekar på plupparna, så du har många storlekar att välja mellan.

Hur laddar jag trådlösa hörlurar?

Det är olika hur du laddar upp de trådlösa hörlurarna. Men de flesta hörlurarna laddas upp via en USB-kabel. Här sätter du den lilla änden av USB-kabeln i de trådlösa hörlurarna, eller deras fodral, och den andra änden sätter du in i din dator eller i ett eluttag via en adapter.

Till vissa trådlösa hörlurar följer det med ett laddningsetui. På så sätt kan du ladda upp dina trådlösa hörlurar genom att bara lägga dem i etuiet. Så kan du enkelt ladda dina trådlösa hörlurar när du är på väg någonstans.

Här är det förstås viktigt att alltid ha laddningsetuiet uppladdat. Det är enklast att ladda det med en USB-kabel som du ansluter till din dator eller i ett eluttag.

Trådlösa in-ear hörlurar med uppladdningsetui

UPPLADDNING AV TRÅDLÖSA HÖRLURAR Med ett uppladdningsetui kan du ladda upp dina trådlösa hörlurar även om du inte är i närheten av ett eluttag – smart!

© iStock

Hur tar jag hand om batteriet i mina trådlösa hörlurar?

De batterier, som ofta är i trådlösa hörlurar, sägs kunna hålla till cirka 1000 upp- och urladdningar. Livstiden minskar om de blir utsatta för hög värme, eller om du laddar upp hörlurarna medan de är väldigt kalla.

Kom ihåg att alltid kolla batterinivån på dina trådlösa hörlurar, så de inte dör under ditt träningspass. Dessutom bör du komma ihåg att stänga av de trådlösa hörlurarna när du inte använder dem, för att spara ström på hörlurarna och på din smartphone. Användandet av Bluetooth, även när du inte lyssnar på musik, kan nämligen snabbt dra ur batteriet ur såväl dina hörlurar som din telefon.

Är det viktigt att välja hörlurar med en speciell typ av Bluetooth?

Bluetooth startade med version 1.0 och har nu kommit upp i version 5.1, som kom ut i januari, 2019. Självklart är det en stor skillnad mellan den första versionen och den senaste när det gäller signalstyrka och hur enkelt det är att koppla ihop två enheter.

Men är de trådlösa hörlurarna sämre om de inte har den nyaste versionen av Bluetooth?

Svaret är nej, men det är förstås skillnad på olika versioner. Därför börjar vi med att förklara Bluetooth 3.0, som också kallas Bluetooth High Speed, eftersom den versionen är markant snabbare än föregångaren Bluetooth 2.0. Många trådlösa hörlurar kör med den här versionen, som utöver att upprätthålla ljudstyrkan även om du rör dig bort från telefonen, har egen strömstyrning. Det betyder att dina trådlösa hörlurar kan bevara förbindelsen och bra ljudkvalitet även om dina hörlurar har minimal ström.

Med Bluetooth version 4.0 och 4.1 är förbättringen, att dina olika enheter kan vara kopplade ännu längre utan att tömma batteriet på dina trådlösa hörlurar och smartphone. De här versionerna har också smeknamnet Bluetooth Low Energy.

Bluetooth 4.2 är den versionen vi ser på nästan alla nya trådlösa hörlurar, smartphones, datorer och annat idag. Utöver förbättrad hastighet så har Bluetooth 4.2 en förbättrad säkerhet som gör att du och dina data inte längre kan sökas via Bluetooth, om du inte ger tillåtelse till det.

Bluetooth 5.0 och 5.1 är ännu bättre gällande hastighet, strömsparande, räckvidd och särskilt säkerhet. Dessutom finns det med de här versionerna möjlighet att koppla ihop fler enheter än bara två.

Det är förstås värt att införskaffa trådlösa hörlurar med den nyaste versionen av Bluetooth, då det är förbättringar i förbindelsen. Men många elektronikföretag utvecklar dig produkter som är bakåt-kompatibla, vilket betyder att alla elektroniska enheter kan kopplas ihop med alla utgåvor av Bluetooth. Därför kan du med fördel köpa trådlösa hörlurar med Bluetooth version 4.2 eller äldre och använda dem tillsammans med en ny smartphone med version 5.0.

Har min smartphone betydelse för valet av trådlösa hörlurar?

Android, IOS eller? Många elektronikproducenter skiljer sig åt beroende på vilken smartphone och vilket system du använder.

Kolla därför alltid om fjärrkontrollen för dina trådlösa hörlurar kan användas för den typ av smartphone eller musikspelare du använder mest.

Vad är hörlurar med brusreducering?

Med brusreducering kan du stänga in dig totalt i musikens universum.

Det finns aktiv och passiv brusreducering. Den passiva är när hörlurarna fysiskt stänger ute ljud, till exempel med åtsittande kuddar eller genom att vara formade som öronproppar.

Den aktiva är när tekniken ser till att de yttre ljudvågorna utjämnas så att de inte stör de toner du lyssnar till. Det kallas också för active noise cancelling (ANC) hörlurar.

Det kan vara skönt att stänga ute ljud, speciellt ljudet av vinden kan vara bra att få bort med hjälp av brusreducerande hörlurar. Om du däremot vill vara uppmärksam på ljud, när du är ute på en löptur eller cyklar i trafiken kan det vara en bra idé att skaffa trådlösa hörlurar när du kan slå av och på brusreduceringen.

Är billiga hörlurar lika bra som dyra?

Som med mycket annat hänger priset ihop med kvaliteten. Det är dock möjligt att hitta billiga trådlösa hörlurar som är bra, men du behöver också kompromissa med ljud och komfort isåfall.

Därför ska du bestämma dig för hur viktiga de olika kriterierna för de trådlösa hörlurarna är, i förhållande till det pris du vill betala för dem. För ett par billiga hörlurar kan inte leva upp till alla kriterier.

Vilken slags hörlurar är bäst till sport och träning?

Ska du använda dina trådlösa hörlurar till sport eller träning är det bäst att välja ett par som är svettresistenta och eventuellt också vattenavvisande, om d vill undvika att de snabbt går sönder.

Du kan både få in-ear hörlurar och on-ear hörlurar som är gjorda i material som kan stå emot svett, regn eller liknande. Om du svettas riktigt mycket kan skumkuddarna i hörlurarna också lätt bli väldigt fuktiga.

Varför är det en bra idé att träna med hörlurar?

Ett par bra trådlösa hörlurar, som spelar din favoritmusik, kan vara din räddning när krafterna börjar ta slut under ditt träningspass. Prestationsförmågan förbättras nämligen när du hör musik under träningen – det är bevisat!

Hela 15 procent kan du förbättra dina träningsprestationer med när du lyssnar på musik i hörlurar, visar en undersökning. Och om du löptränar pekar en annan studie på att pop är den bästa genren du kan höra i dina hörlurar, om du vill sätta full fart. f

Här är tre olika tips till hur du kan optimera din träning med hörlurar.

Gör en playlist

 • Innan träningen kan du spara ihop ett gäng låtar som väcker något i dig. När du får hitsen i dina hörlurar, som du älskade när du var tonåring, den låten som alltid får fötterna att dansa, eller den låten som får dig att tänka på din bästa kompis, så ger det extra energi.

Lyssna på musik med högt tempo

 • Ju hårdare du tränar, desto snabbare ska musiken vara. Vid hög intensitet ska rytmslaget per minut ligga på cirka 125-140 bpm (*beats per minute*). När du hör musik med högt tempo kommer du känna att den hårda träningen känns betydligt lättare, nästan oavsett om det är på roddmaskinen eller i löparskorna.

Lura hjärnan

 • Hjärnan fungerar nästan löjligt enkelt. Utöver att ett högt tempo ger dig lust att röra dig gäller det samma om du hör ord som “stronger”, “faster” och “better”. Sätter du däremot på en sorglig kärleksballad i dina trådlösa hörlurar, kommer du sannolikt få lust att krypa ner under täcket.

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

 • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
 • Löpprogram med ljudguide
 • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
 • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background