Behöver du en spark i baken för att komma ut och röra på dig? Sätt på musik i öronen! Men vad är det nu ett par bra trådlösa hörlurar ska kunna? Vi har testat olika hörlurar och hittat de in-ear, over-ear och hörlurar med krok, som är bäst i test.
När du ska köpa nya hörlurar är det flera kriterier du behöver ha koll på.
Först ska du bestämma dig för vad det är du främst ska använda hörlurarna till. Är det till löpning, styrketräning eller på cykelturen? Kolla sedan upp passformen och ljudet. Ett par trådlösa hörlurar ska nämligen ge dig både bra ljud och sitta så skönt att du nästan inte märker att du har dem på dig medan du tränar.
Men vilka är bäst? Få svaret här i I FORMs stora test av trådlösa hörlurar.
I FORM testar löpande olika trådlösa hörlurar och avgör vilka hörlurar som är bäst i test. Hörlurarna bedöms utifrån passform, ljud, funktion och navigation.
Ljud, passform, manövrering och batteritid. Det är många variabler som spelar roll när man ska hitta det perfekta headsetet. Aktiv träning (som gått ihop med I FORM) har testat 11 par, som är skapade för träning med hög puls och hög volym.
Aktiv traning har testat elva olika modeller under 2023
BOSE – QC EARBUDS II
Pris: 3 200 kr. Batteritid: 6 timmar (+ 18 timmar i fodral). Vikt: 6,24 g
Om man bara skulle bedöma ljudet och den aktiva brusreduceringsfunktionen (ANC), hade Bose earbuds fått toppbetyg. De två sakerna är nämligen perfekta. Ljudet är bra, djupt och skarpt och ANC-funktionen utestänger nästan allt brus – t.o.m. irriterande kontorssnack. Att vi ändå inte delar ut maxbetyg till hörlurarna beror på två saker. Styrningen på sidan är nämligen extremt finkänslig och svår att hantera – särskilt när man springer. Då är det lätt att byta låt av misstag när man vill pausa musiken.
Dessutom upplevde vi ofta problem med att de inte ansluts automatiskt till mobilen, och att de går i baklås så att man måste använda fodralet för att få igång dem igen. Däremot sitter de bra i öronen – även vid löpning, trots att de är lite stora.
CREATIVE – SENSEMORE AIR
Pris: 1 100 kr. Batteritid: 10 timmar (+ 25 timmar i fodral). Vikt: 5,2 g
Sensemore är de minsta och lättaste in ear-hörlurar som Creative någonsin designat. Trots det är ljudet skarpt med massor av djup, och det fungerar utmärkt att springa en runda utan att musiken blir påverkad av omgivnings- ljud. Hörlurarnas stora behållning är Creatives nya Sensemore-teknik, som förstärker alla ljud runtomkring. Den fungerar nästan som en hörapparat, men är inget vi har saknat. Här borde utvecklarna ha lagt mer energi på en bättre aktiv brusreducering, för den håller tyvärr inte måttet.
Styrningen är däremot bra via intuitiva touchkontroller på sidan, vilka dessutom kan ställas in precis som man vill ha dem via appen. Tyvärr måste man trycka minst två gånger för att t.ex. starta eller stoppa musiken. Ett tryck hade varit bättre.
SONY – LINKBUDS S
Pris: 1 800 kr. Batteritid: 9 timmar (+ 14 timmar i fodral). Vikt: 4,8 g
Sony ligger bakom marknadens minsta och lättaste hörlurar med aktiv brus- reducering. Och trots att vikten är låg är ljudet ändå imponerande bra och t.o.m. basen får godkänt. Den aktiva brusreduceringen kan dock inte mäta sig med stora hörlurar, men när man lyssnar på musik utestängs i alla fall det mesta av omgivningsljudet. Dessutom dämpar de vindbrus så att man kan lyssna på poddar under löprundan.
Linkbuds S har också adaptive sound control, vilket innebär att de automatiskt anpassar sig till omgivningsljud. Det gör i sin tur att man hela tiden får ett optimalt ljud. Passformen är bra och även om touchkontrollen är finkänslig, så funkar den ändå bra. Det är dock lätt att byta låt av misstag bara man nuddar hörlurarna med fingrarna.
SAMSUNG – GALAXY BUDS2 PRO
Pris: 2 590 kr. Batteritid: 8 timmar (+ 18 timmar i fodral). Vikt: 5,5 g
Med Galaxy Buds2 Pro har Samsung designat ett par riktigt bra hörlurar. Lju- det är djupt och skarpt, och de två enheterna kompletterar varandra så att man får en imponerande ljudbild med massor av detaljer. Därför är det också lite synd att Samsung inte har gjort dem kompatibla med Iphones. Jämfört med föregångaren har Buds2 Pro blivit 15 procent mindre. De små enheterna sitter stadigt och bra i öronen, och med en vikt på endast 5,5 gram är det lätt att glömma att de sitter i öronen.
Den aktiva brusreduceringen dämpar vindbrus bra när man lyssnar på musik, men den dämpar inte röster lika bra. Touchkontrollen funkar däremot riktigt bra. Man behöver bara nudda hörlurarna för att styra musiken, och det fungerar lika smidigt med handskar på.
HUAWEI – FREEBUDS PRO 2
Pris: 2 000 kr. Batteritid: 6,5 timmar (+ 30 timmar i fodral). Vikt: 6,1 g
Med Freebuds Pro 2 har Huawei gått ihop med den franska högtalartillverkaren Devialet. Det har resulterat i en kraftigare bas, en detaljerad diskant och riktigt skarpt ljud. Dessutom är den aktiva brusreduceringen, ANC, bättre jämfört med i föregångaren, även om den fortfarande inte imponerar. Det finns fyra ANC-nivåer, men även på den högsta inställningen kan man höra omgivningsljud.
Däremot fungerar den annorlunda styrningen riktigt bra. Istället för vanliga touchkontroller styrs hörlurarna med ”gester” där man klämmer försiktigt en, två eller tre gånger på den lilla utstickande pinnen. På så sätt går det att starta/stoppa uppspelningen m.m. Hörlurarna sitter också stadigt och bra, även om man får justera dem lite när man börjar blir svettig.
YAMAHA – TW-ES5A
Pris: 1 890 kr. Batteritid: 9 timmar (+ 25 timmar i fodral). Vikt: 7,9 g
Medan de flesta försöker göra sina hörlurar små och anonyma, har Yamaha gått i motsatt riktning. Även om TW-ES5A nästan ser ut som något från Star Trek, förlåter man snabbt formgivarna när man lyssnar på musik. Ljudet imponerar nämligen och vi lade märke till nyanser i musiken som vi inte kunde höra i någon av de andra hörlurarna i testet. TW-ES5A har små, fysiska knappar på sidan som man kan styra musiken med. Det är lätt och fungerar bra.
Passformen kunde däremot vara bättre och trots ett brett urval av öronproppar och fenor är det svårt att få dem att sitta riktigt bra i öronen. Storleken gör också att det hörs lite väl mycket vindbrus, och här saknar vi en ANC-funktion så att man kan njuta av det fantastiska ljudet i lugn och ro.
SENNHEISER – SPORT TRUE WIRELESS
Pris: 1 490 kr. Batteritid: 9 timmar (+ 18 timmar i fodral). Vikt: 6,8 g
När det gäller bra ljud brukar Sennheiser vara ett säkert kort. Det gäller också de här hörlurarna som har ett tydligt och klart ljud – oavsett om man lyssnar på musik eller poddar. Man kan styra musiken via soft touch-knappar på sidan, som bara behöver nuddas lite lätt om man t.ex. vill byta låtar.
Det fungerar riktigt bra och är bland det bästa vi har testat. Via appen är det också lätt att ställa in vad som ska ske när man trycker in en ”knapp”. I stället för ANC har hörlurarna s.k. adaptable acoustics, dvs. man kan växla mellan isolering och genomhörning. Detta görs dock bara via appen och man behöver också byta till rätt typ av öronproppar för att få bästa möjliga effekt. Vårt önskemål är att det kunde göras direkt på hörlurarna.
BRA KÖP: JABRA – ELITE 4 ACTIVE
Pris: 1 300 kr. Batteritid: 7 timmar (+ 21 timmar i fodral). Vikt: 5 g
Tidigare har vi testat Jabra Elite 7 Active, vilket vi fortfarande minns med glädje. Den här gången valde vi en annan, mindre modell i Jabras portfölj: Elite 4 Active. Skillnaden är att den här modellen har kortare batteritid, känsligare ANC, färre mikrofoner och mer begränsade inställningsmöjligheter i appen. Det är dock ändå ett par suveräna hörlurar med riktigt bra ljud och en imponerande passform. Styrningen sker på sidan med hjälp av osynliga knappar, som man klickar på en, två eller tre gånger för att styra musiken. Det fungerar utmärkt.
Även om vi upplevde att ANC-funktionen är bättre i Elite 7 Active, så mäter sig ”fyran” med de flesta andra hörlurarna på marknaden och gör att man kan njuta av sin musik eller podd när man tränar.
TESTVINNARE: JBL – REFLECT AERO
Pris: 1 490 kr. Batteritid: 8 timmar (+ 16 timmar i fodral). Vikt: 6,5 g
Kravlistan för sporthörlurar är lång, men JBL Reflect Aero kan checka av det mesta. Ljudet är bra och fylligt med massor av bas och den inbyggda brusreduceringen är klart bättre än genomsnittet. Det mesta sorlet och bruset stängs ute, och man kan i stort sett ställa in allt via den smarta appen som dessutom är mycket användarvänlig. Musiken styrs via touchkontroller på sidorna. Det fungerar riktigt bra eftersom materialstrukturen på sidorna gör att det är lätt att trycka rätt.
Dessutom hörs en kort pipsignal när man trycker på kontrollen. Det blir dock en liten fördröjning från det man trycker tills musiken slutar eller startar. Därför ska man inte ha för bråttom, men det är en petitess i sammanhanget.
MIIEGO – MIIBUDS PLAY
Pris: 1300 kr. Batteritid: 8 timmar (+ 36 timmar i fodral). Vikt: 10 g
Miiego har alltid fokuserat på hörlurar med bra ljud och passform. Det gäller också för Miibuds Play. Ljudet kunde dock vara lite djupare och haft fler nyanser, för även om det är skarpt är det också lite platt. Här hade det varit bra med en app där man kunde få lite mer djup och kraft. Den inbyggda brusreduceringen är dessutom lite svag. Däremot är passformen riktigt bra, och även om vikten på tio gram är lite väl mycket för en hörlur så känns de inte tunga, och man kan göra kullerbyttor utan att de lossnar.
Musiken styrs via touchkontroller på sidan av resp. öronplugg. Det funkar bra när man sitter still, men när man springer är de svårare att hantera. Det finns dock värre exempel i touchkategorin, och dessa får i alla fall godkänt av oss.
JAYBIRD – VISTA 2
Pris: 2 000 kr. Batteritid: 8 timmar (+ 16 timmar i fodral). Vikt: 6,9 g
Vista 2 är Jaybirds bidrag till kategorin med sporthörlurar. Och även om de har ett par år på nacken är det svårt att räkna bort dem. Den aktiva brus- reduceringen fungerar utmärkt trots att det märks tydligt att tekniken har utvecklats sedan lanseringen. Hörlurarnas stora styrka är ljudet. Det har bra djup och fyllnad utan att basen dominerar. Det tar dock ett tag att vänja sig vid styrningen, och vi kom aldrig riktigt underfund med den. Man ska göra snabba, långsamma och dubbla tryck på de pekkänsliga sidorna, och dessa reagerar lite långsamt.
Jaybirds medföljande app är däremot en höjdare: lätt att använda, många inställningsmöjligheter av både ljudbild och styrning. Dessutom hittar den igen både öronproppar och fodral om man tappar dem.
Klicka på "ladda ner artikel" här nedan och se hela testet:
Inför ditt köp: Fyra saker du bör hålla koll på
PASSFORM
De flesta in ear-hörlurar har bra passform och levereras med öronproppar i olika storlekar. Om du inte känner dig bekväm med dem kan du välja klassiska hörlurar med en krok som hänger runt örat – t.ex. Airpods.
BATTERITID
Om du ska springa långt är det viktigt att batteritiden i hörlurarna är bra. Batterikapaciteten brukar samtidigt innebära att ju längre strömmen räcker, desto större och klumpigare är hörlurarna som regel.
ANC
ANC betyder active noise cancelling. Det är en funktion i hörlurarna som reducerar bakgrundsbrus, så att man bara hör musiken och kan träna eller arbeta ostörd. Det funkar dock inte lika bra i alla produkter och det är en funktion som både kostar pengar och drar en del batteri.
STYRNING
Många in ear-hörlurar kan styras på sidorna. Vissa har små knappar, medan andra har touch. De sistnämnda kan vara svåra att hantera vid löpning, och det varierar hur bra de funkar. Testa vid köptillfället.
I FORM har testat följande hörlurar, 2022
2
Test av in-ear hörlurar - 2022
Vi har testat 9 olika hörlurar under 2022. I testet kan du läsa om fördelar och nackdelar med de olika paren. Dessutom ger vi hörlurarna mellan en och sex stjärnor, där sex är det högsta betyget. Utifrån det hittar vi en testvinnare i varje kategori.
Längre ner på sidan kan du dessutom se vårt test av hörlurar från 2018, 2019 och 2020. Du kan ladda ner alla test som PDF:er.
Vikt: 5 g per lur. Batteritid: 5 timmar. Pris: 1.590 kr. Kategori: in-ear.
Samsung har gjort ett par ultralätta lurar som går att fiska upp ur etuiet på ett nafs och sätta i öronen. Diskreta ljud indikerar att de är på och med ett tryck på en av lurarna flödar musiken ut. Designen är feminin och diskret – man ser dem knappt.
Bakom den snygga exteriören döljer sig ett antal ljudfunktioner som kommer att glädja även de mest kräsna öron. Equalizern ställs enkelt in i den tillhörande appen, så du kan växla mellan förstärkt bas under spinning och mjuka toner till yogan. Lurarna manövreras med ett, två eller tre tryck – fingrarna lär sig det snabbt, så att du kan koncentrera dig på träningen. Öronpluggarna finns i tre storlekar, så att dina nya träningskompisar sitta kvar även under högintensiv träning. Synd att batteritiden bara är 5 timmar.
BÄST I TEST: Jabra - Elite 7 Active
Vikt: 5,5 g per lur. Batteritid: Upp till 30 timmar. Pris: 1.999 kr. Kategori: in-ear.
Well, hello gorgeous! Utsidan på de mintgröna rackarna från Jabra är snygg, och det lilla etuiet är lätt att jobba med. Lurarna sätts snabbt in i örat och skämmer bort dig med riktigt behagligt, mjukt ljud som du kan justera via "MySound"-funktionen. Den smarta funktionen utför helt enkelt ett hörseltest som säkerställer ett optimalt ljud i båda öronen. Om det fungerar? Ja! Ljudet är makalöst.
Passformen är skön och pluggarna känns mjuka i öronen. Tyvärr kan de ramla ur öronen när vi ger järnet, men på löprundan och när vi tränar med måttlig intensitet, sitter de kvar där de ska.
Du pausar och växlar enkelt mellan musikspår på den diskreta tryckknappen, och håller du knapparna intryckta kan du höja och sänka volymen – snyggt och enkelt!
En klassisk variant från JBL, som är kända för bra ljud och passform vid träning. Designen är också väldigt typisk för märket: snygg men enkel och med så kallade powerfins-öronkrokar som ska se till att de sitter säkert under alla typer av aktiviteter. Vi har testat dem till allt från burpees till löpning, och de sitter kvar precis där de ska. Stort plus!
Det är både enkelt och snabbt att ansluta lurarna till din telefon via Bluetooth, och du manövrerar dem med ett, två eller tre tryck på lurarna – fantastiskt med teknik som är lätt att styra. Leker du med inställningarna i appen kan du justera ljudet till allt från jazzigt till club-inspirerad. Vi har dock svårt att höra den stora skillnaden och ljudet är lite ihåligt, oavsett vilken inställning du väljer.
3
Test av in-ear hörlurar med krok - 2022
Skullcandy - Push Active
Vikt: 8 g per lur. Batteritid: Upp till 44 timmar. Pris: 900 kr. Kategori: in-ear med krok.
Designen på Skullcandys lurar är tuff och enkel, svart med orange detaljer och små dödskallar. Krokarna sitter skönt runt öronen och sitter kvar oavsett vilken aktivitet vi utför. Du kan inte skaka loss dem från öronen – bonuspoäng!
Den smarta röststyrningen funkar bra, du säger bara "Hej Skullcandy" och sedan lyder hörlurarna kommando. Med rösten kan du avvisa eller svara på samtal, pausa och starta uppspelningen, höja och sänka volymen, starta Spotify och hoppa framåt eller bakåt i spellistan.
Den tillhörande appen är bra och användbar, där kan du justera ljudet och programmera knapparna på lurarna. Ljudet imponerar inte när vi packar upp lurarna, men efterjustering i appen blir det helt okej. Batteritiden är bra, lurarna spelar 44 tim med 10 tim laddning i etuiet.
BÄST I TEST: Miiego - Miibuds Action II
Vikt: 8 g per lur. Batteritid: Upp till 90 timmar. Pris: 1.199 kr. Kategori: in-ear med krok.
Är du på jakt efter ett par hörlurar som bara fungerar – utan så mycket tjafs? Då är Miibuds från danska Miiego svaret! Det går lekande lätt att koppla dem till telefonen, och sedan börjar musiken flöda. Underbart! Designen är utan krusiduller – vissa skulle kanske säga tråkig – och domineras av de stora öronkrokarna. Själva öronpluggarna är gjorda av memory foam vilket känns otroligt bekvämt och pluggarna sticker ut något från örat och manövreras via en knapp.
Oavsett om du springer, hoppar eller står på huvudet behöver du inte oroa dig inte för att tappa dem, för de sitter oklanderligt hela tiden. En löprunda i hällregn eller svett utmanar inte heller hörlurarna. Batteritiden på hela 90 timmar är i särklass, och ljudet är förvånansvärt bra och kristallklart. Bäst av allt? Att priset är bland de lägsta i testet. Vi är sålda!
Philips - A7306 Sports True Wireless
Vikt: 10 g per lur. Batteritid: 24 timmar. Pris: 1.990 kr. Kategori: in-ear med krok.
Snyggingarna från Philips är inte bara ett par hörlurar med krok - de kan "byggas om" och anpassas efter träningens form och intensitet. Krokarna kan tas bort och ersättas av modeller i en annan färg, en liten in-ear-krok eller utelämnas helt. Vilken frihet!
Modellen erbjuder även andra coola funktioner. Tränar du med pulsklocka kan du få information om din puls i örat och springer du på gatan hör du trafiken med ett enda tryck. Gillar du simning klarar de ett djup på en meter i upp till 30 minuter. Etuiet kan rengöra lurarna med UV-ljus som tar bort upp till 99 procent av bakterierna.
Vi kan inte sätta ett finger på ljudet, som är förvånansvärt intensivt. Däremot är vi inte så imponerade av appen som har en tendens att tappa kopplingen.
4
Test av over-ear hörlurar - 2022
Sennheiser - Momentum 3 Wireless
Vikt: 305 g. Batteritid: Upp till 17 timmar. Pris: 4.399 kr. Kategori: over-ear.
Det första som möter oss är ett litet, runt fodral. Inuti den gömmer sig ett par hörlurar som är helt ihoprullade, men som med en enda vridning vecklas ut. Smart och läcker design! Både kuddarna och bågen är klädda med läder, och stången är gjord av metall. Trots lädret på vågen känns den lite hård mot huvudet.
Och nu till ljudet: Det är storslaget! Basen är skarp och lätt att justera i den medföljande appen. Med funktionen "Transparent hearing" kan du lyssna på musik och samtidigt höra vad din träningspartner säger – det är riktigt smart. En annan favoritfunktion är automatisk paus/uppspelning. När den är påslagen pausas musiken automatiskt när du tar bort hörlurarna. Även funktionen "Multipoint" som låter dig ansluta upp till två enheter till hörlurarna samtidigt, är riktigt imponerande.
BÄST I TEST: Bose - QuietComfort 45
Vikt: 240 g. Batteritid: Upp till 24 timmar. Pris: 3.799 kr. Kategori: over-ear.
Bose har gjort ett par flexibla hörlurar med en snygg, enkel och diskret design. Plasten har en fin yta och bågen är välvadderad. Konstläderkuddarna på öronen är mjuka som marshmallows – vi glömmer nästan att vi har dem på oss. Tyvärr påminner den i övrigt lätta bågen om det, för efter ett tag börjar det skava lite.
Knapparna som styr musik och samtal är lätta att använda, och användarvänligheten är överlag i toppklass. Vi kan inte klaga på ljudet heller: Delikat ljud dansar ikapp med djup bas – det är en fröjd för hörselgångarna.
Du kan också se fram emot en utmärkt brusreducering som dämpar allt omkring dig. Detta är särskilt trevligt om du planerar att använda dem på gymmet och vill undvika att bli störd av ljudet från de som tränar runt omkring dig.
Bang & Olufsen - Beoplay H95
Vikt: 323 g. Batteritid: Upp till 50 timmar. Pris: 8.999 kr. Kategori: over-ear.
Redo för en upplevelse som skämmer bort både ögon och hörselgångar? Modellen från B&O utstrålar kvalitet på alla sätt. Kuddarna är klädda med mjukt lammskinn och fästa på en ram i polerad aluminium -– snyggt och väldigt robust.
Ljudet är ett kapitel för sig. Se fram emot djup bas, behagligt mellanregister, kristallklar diskant och ANC (aktiv brusreducering) i en klass som konkurrerar med de allra bästa. Om händerna inte är för svettiga kan du enkelt styra hörlurarna genom att svepa eller vrida på öronhjulet och anslutningen till telefonen går snabbt.
Hörlurarna är stora, men inte för stora att träna med, och lädret blir inte för varmt runt öronen. De fungerar bra för jogging och träning med måttlig intensitet, men hoppen får du undvika med lurarna på.
Klicka på "ladda ned PDF" här nedan och se hela testet.
5
Test av hörlurar - 2020
I FORM har testat de här 9 trådlösa hörlurarna under 2020:
In-ear hörlurar:
Huawei - Free Buds 3
Jabra - Elite Active 75t
Bang og Olufsen - Beoplay E8 3rd Gen
In-ear hörlurar med rem eller bygel:
TaoTronics - MSRP
JBL - Endurance Peak
Sandberg - Waterproof Bluetooth Earphones
Over-ear hörlurar:
Bose - Noise Cancelling Headphones 700
Miiego - Boom ANC
Sennheiser - HD 350BT
Vilka trådlösa hörlurar är bäst i test i de olika kategorierna under 2020? Klicka på "ladda ner artikel" här nedan och se hela testet.
6
Test av hörlurar - 2019
I FORM har testat de här 9 trådlösa hörlurarna under 2019:
In-ear hörlurar:
B&O hörlurar** – Beoplay E8 Motion
Libratone hörlurar** – Track+
Sony hörlurar** – WF-SP900
In-ear hörlurar med rem eller bygel:
Jabra hörlurar med bygel och rem** – Elite Active 45e
Plantronics hörlurar med bygel** – Plantronics BackBeat Fit 3100
Koss hörlurar med bygel och rem** – BT232i Bluetooth
On-ear hörlurar:
Sennheiser hörlurar** – Momentum Wireless
Miiego hörlurar** – Boom
JBL hörlurar** – Live 650BTNC
Vilka trådlösa hörlurar är bäst i test i de olika kategorierna under 2019? Klicka på "ladda ner artikel" här nedan och se hela testet.
7
Test av hörlurar - 2018
I FORM har testat de här 9 trådlösa hörlurarna under 2018:
Läs också vårt trådlösa hörlurar-test från 2018. Vi tar testat i tre kategorier: in-ear hörlurar, in-ear hörlurar med bygel eller rem och on-ear hörlurar.
In-ear hörlurar:
BOSE hörlurar** – SoundSport Free
Sony hörlurar** – WF-SP700N
Jabra hörlurar** – Elite Active 65t
In-ear hörlurar med rem eller bygel:
Sennheiser hörlurar med rem** – CX Sport
Libratone hörlurar med rem** – Track+
JBL hörlurar med rem och bygel** – Endurance
On-ear høretelefoner:
B&O Play **hörlurar** – Beoplay H4
Miiego **hörlurar** – Boom by Miiego
Monster **hörlurar** – iSport Freedom On-Ear Bluetooth Sport Headphone
Vilka trådlösa hörlurar är bäst i test i de olika kategorierna under 2018? Klicka på "ladda ner artikel" här nedan och se hela testet.
Vilka som är de optimala trådlösa hörlurarna beror på vilken typ av träning de ska användas till. Därför testar vi tre typer av trådlösa hörlurar: in-ear hörlurar, in-ear hörlurar med både eller krok och on-ear hörlurar.
IN-EAR HÖRLURAR: De små hörlurarna som stoppas in i örat väger lite och är enklare att få att sitta på plats. Oftast kopplas de ihop med din telefon via Bluetooth. Se till att du använder rätt storlek, så de varken faller ut eller skaver i örat medan du motionerar
IN-EAR HÖRLURAR MED KROK: Den här typen av hörlurar sitter också inne i örat, men hänger även fast med en krok. De passar därför bra till motionsformer med mycket rörelse. Använder du glasögon ska du vara uppmärksam så att inte kroken krockar med glasögonens skalmar.
OVER-EAR HÖRLURAR: De sitter utanpå örat och har en båge som går över huvudet. De omsluter örat och isolerar dig effektivt mot ljud från omvärlden. Komforten är hög och ljudet är bra, men de är tyngre än andra sorter.