Kvinna springer i linne.

Är din sportbehå mer än ett halvår gammal, kanske den redan är utsliten.

© iStock

Se om det är dags att byta ut din träningsutrustning

Löparskor och sportbehå slits snabbare än du tror.

16 maj 2017

Du älskar dina gamla löparskor, som har många kilometer i sig, och din favorittopp är väl långt ifrån sliten ännu – eller hur är det nu? 

Kolla här hur länge din träningsutrustning faktiskt kan hålla, och när det är dags att byta ut den för att få ut maximalt av din träning. 

LÖPARSKOR

Byt ut dina löparskor efter 500–800 kilometer, eller om du plötsligt får ömma knän eller anklar. Springer du tre rundor à 5 kilometer i veckan ska du alltså byta ut dina löparskor varje år. Med tiden blir skornas stötdämpning sämre och risken för överbelastningsskador ökar.

SPORTBEHÅ

Släng din sportbehå om den inte längre ger stöd åt bysten, börjar skava eller åker upp när du lyfter armarna. Använd samma sportbehå 3–4 gånger i veckan och köp en ny en gång i halvåret.

Kolla in de senaste testerna av träningsutrustning här

KOMPRESSIONSKLÄDER

Om dina kompressionskläder blir lättare att ta på, eller om fibrerna börjar sticka ut ur tyget är det dags att säga hejdå och skaffa nytt. Åtminstone om du vill ha glädje av kompressionsklädernas prestationsfrämjande effekt. 


SIMDRÄKT

Om din simdräkt börjar få blekta fläckar, eller det börjar sticka ut små vita fibrer ur tyget är det läge att investera i en ny simdräkt. 

YOGAMATTA

Din yogamattas hållbarhet beror på hur ofta du använder den och hur hård du är mot den. Byt ut mattan om händer och fötter inte längre står stabilt på den, eller om den har blivit så tunn att den inte längre är det minsta mjuk.  

Källa: Women´s Health

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar