Skor för minimalistlöparen

Klicka dig igenom galleriet för att se vad I FORMs testpanel har att säga om skor för dig med en minimalistisk löpstil.

24 mars 2015 av I FORM-redaktionen

Den minimalistiska löparen

Har inget stort behov av stabilitet. Det tar lite tid att vänja sig vid att springa i en minimalistsko, då det krävs mer teknik eftersom det krävs mer av fotens leder och senor. Foten måste därför arbeta mer.

Det spelar roll vilka löparskor du springer i. Därför har vi samlat allt du behöver veta innan du köper löparskor.

Vill du veta mer om skorna?

Ladda ned I FORMs guide och få:

  • Produktbeskrivning
  • Pris
  • Testpanelens betyg
  • Testvinnare

Hoka One One Huaka
Hoka One One Huaka PRIS: 1250 kr "Även om skon ser tung ut är den mycket lätt och skön att springa i. Sulans rundade design gör att man landar på för- och mellanfoten. Jag kunde dock inte tänka mig att springa intervaller i skorna då jag saknade kontakten med underlaget."
Inov-8 F-Lite 195
Inov-8 F-Lite 195

"Det här är en sko som man behöver vänja sig vid att springa i, jag blev öm i vaderna för första gången på riktigt länge när jag var ute och sprang! Jag springer mycket på framfoten i skogen och tyckte den var väldigt bra på att anpassa sig efter min fots naturliga rörelser."

Merrell Bare Access Arc 4
Merrell Bare Access Arc 4

"Man känner nästan inte att man har den här skon på! Den har bra ventilation vilket gör dem perfekta att springa i året runt, även om jag kan tänka mig att de blir riktigt kalla att springa i när det är minusgrader ute."

NB Fresh Foam Zante
NB Fresh Foam Zante

"Man får lust att springa snabbt i den här skon! Oavsett om man gör det eller inte så KÄNNS det som att man springer snabbt eftersom skon är så otroligt lätt och har bra passform."

Newton Gravity
Newton Gravity

"Det här är första gången jag har sprungit i ett par framfotaskor. Det var en fantastisk känsla att bli driven framåt; jag sprang automatiskt med både lättare och kortare steg. Det fanns gott om plats till min breda framfot vilket var jättebra."

Salming Distance
Salming Distance PRIS: 1199 kr "När jag först tog på mig skorna tyckte jag att sulan verkade ganska hård, därför blev jag överraskad när jag sprang i dem och kunde konstatera att sulan faktiskt har bra stötabsorbering. Skorna ger frihetskänsla och löparglädje."
Skechers Go RUN 4
Skechers Go RUN 4

"Skon är mycket skön! Sulan är gjord av ett supermjukt gummimaterial som ger behaglig och mjuk kontakt med underlaget. Tjockleken på sulan är lite tjockare än andra minimalistskor vilket ger större komfort."

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar