Skor för löparen med lätt pronation

Klicka dig igenom galleriet för att se vad I FORMs testpanel har att säga om skor för dig med en neutral löpstil.

24 mars 2015 av I FORM-redaktionen

Löpare med lätt pronation

Landar på utsidan av hälen och faller något inåt i stegavvecklingen. Då finns det ett behov av extra stöd och stabilitet – särskilt på insidan.

LÄS OCKSÅ: Guide till löparskor

Vill du veta mer om skorna?

Ladda ned I FORMs guide och få:

  • Produktbeskrivning
  • Pris
  • Testpanelens betyg
  • Testvinnare

Adidas Adistar Boost
Adidas Adistar Boost

"Skon är superbekväm och det strumpliknande materialet på framfoten gör att ventilationen är jättebra. Skon är kanske lite åt det tyngre hållet, men på det stora hela är det något jag kan leva med eftersom skon är så himla snygg!"

NB 1080v5
NB 1080v5

"Skon sitter bra på foten, häldelen stöttar och håller fast foten. Man kan spänna åt den lite extra över vristen om man gillar extrastöd eller total fixering."

Nike Lunarglide 6
Nike Lunarglide 6 PRIS: 1100 kr "Den här skon ger jättebra stöd! Hälpartiet är flexibelt, mjukt men också stöttande och jag upplever att den formar sig efter hälen varje gång jag landar."
Newton Kismet
Newton Kismet

"Passformen är superbra och det finns gott om plats till tårna, samtidigt som att skon sitter ordentligt på foten. Det här är en superbra sko att springa snabbt i och om du vill jobba på din teknik. I den här skon tar man automatiskt kortare steg och landar mer på mellan- och framfoten."

Saucony Guide 8
Saucony Guide 8

"En riktigt skön sko som nästan inte väger något och som har riktigt bra ventilation. Lutningen från hälen är egentligen en aning högt för mig, men på en långrunda är det är det en fördel."

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar