GPS-klockan ger dig stenkoll på varje pass

En GPS-klocka är ett perfekt verktyg för att få feedback på din träning och motivera dig att springa längre och snabbare.

26 mars 2013 av I FORM-redaktionen

Självklart springer du exempelvis 700 meter extra, om klockan visar att denna lilla insats kan få upp dagens runda till exakt 10 kilometer.

Naturligtvis ökar du även tempot en aning om siffrorna på displayen visar, att du kan komma snabbare runt sjön än tidigare genom att öka energin och takten lite grann.

Jo, en GPS-klocka kan verkligen göra underverk för hela din träning. Det kan betyda mycket för din motivation och lust att ge lite extra energi om du via klockan hela tiden kan följa dina resultat och din utvecklingskurva. När du med en snabb blick på klockan kan se hur långt och hur snabbt du springer, ser du hela tiden när du har förbättrat dig och har anledning at tra en ny framgång.

Är du typen som springer efter ett program där du ska variera tempot under olika rundor, gör klocka även det lätt för dig att kolla att du har rätt tempo.

h2Motiverande knep/h2
Samtidigt har många GPS-klockor funktioner som kan göra det roligare att träna. I många klockor får du till exempelen så kallad virtuell partner, som du kan tävla emot.

Det är motiverande om du är lite av en tävlingstyp. I vissa klockor finns även en ”hitta hem”- funktion, så klockan kan guida dig om du till exempel går vilse i skogen eller i en främmande stad.

Det gör det lättare att slappna av när man springer längre rundor på nya, okända platser.

h2Hitta rätt klocka/h2
Ska du ha optimal glädje av din GPSklocka, ska du naturligtvis välja rätt.

Du har ingen glädje av en avancerad multisportklocka med mängder av knappar, om du bara ska ha klockan för att löpträna. Omvänt ska du självklart ha en klocka som kan ge dig den information du behöver. I a href="https://iform.se/traningsutrustning/loparklocka/test-gps-klockor" target="_blank" vårt GPS-test/a kan du se hur du hittar den bästa klockan för just dina behov.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar