Inlineutrustning för entusiaster

Du klarar dig fint med din vanliga inlineutrustning i början men blir du sedan heltänd ökar förmodligen behovet av specialutrustning. Här får du tips på utrustning!

3 maj 2009 av I FORM-redaktionen

Hockeyskridskor
Dessa är mer robusta än vanliga inlines. Pjäxan är starkare runt ankeln och pjäxans vinkel är en aning framåtböjd. Därför böjer spelaren automatiskt lite i knäna. Skridskon har fyra hjul i en så kallad high-low-position med mindre hjul främst och större hjul bak. Den speciella uppsättningen med mindre hjul ökar accelerationen och förbättrar vridförmågan.

Knä- och skenbenskydd
Är ett allt-i-ett-skydd avsett att ta emot slag på bästa sätt - och skyddar speciellt knäet när man faller. Dessutom är den lilla, hårda plastbollen i sig själv en hård sak att komma i kontakt med om den skickas i väg med rejäl fart.

Underarms- och armbågsskydd
Är också samlat i ett. En plastskena skyddar underarmen och en skål ligger runt armbågen.

Handskarna
Är i motsats till inlinehandskydd stora som ishockeyhandskar. Ovansidan har en kudde i kraftigt material som hindrar handleden att böja bakåt om man åker omkull.

Klubban
Kan vara i trä eller lättmetall och huvudet av hård plast, glasfiber eller fiberförstärkt trä. Streethockey-klubban har extra robust huvud för att tåla slitage mot asfalten. Klubbor av hög kvalitet har utbytbara huvuden, vilket är att rekommendera - rent ekonomiskt - om man spelar mycket.

Hjälm
Används i huvudsak av spelare som satsar på ett mer aggressivt och professionellt spel. Men även när man spelar den enkla streethockeyvarianten bör man skydda sitt huvud, till exempel med en vanlig cykelhjälm. Den tar emot slaget om olyckan är framme och man faller, kolliderar med någon eller rent av träffas av en klubba.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar