Bikram yoga utförs i ett varmt rum, cirka 40 grader.

Bikram yoga bättre för smidigheten?

Jag vill testa bikram yoga eftersom jag tycker att det låter lockande att yoga i ett varmt och skönt rum. Blir jag också smidigare av att det är så varmt?

18 oktober 2012 av I FORM

Bigram yoga är när man utövar yoga i ett cirka 40 grader varmt rum, och det har under senare år blivit mycket populärt. I synnerhet här uppe i det kalla Norden känner sig många lockade att komma in i värmen och få mjuka muskler. Många älskar värmen i bikram yoga och trivs omåttligt bra i 40 graders temperatur.

Bikram yoga ger smidigare muskler

I bikram yoga hjälper värmen musklerna att bli mer avslappnade och därmed också smidigare. Det är en fördel, särskilt om man är mycket spänd av exempelvis stress eller har stela muskler. Därför kan det vara en stor tillfredsställelse att man kommer längre ut i positionerna i bikram yoga än man brukar klara. Om det är det du eftersträvar kan vi absolut rekommendera bikram yoga.

Men du ska vara uppmärksam på att just för att du blir smidigare än under ett vanligt yogapass i normal rumstemperatur har du inte samma styrka i musklerna för att kunna kontrollera kroppen.

Risken är att du kommer för långt ut i positionerna så att det påfrestar dina leder onödigt mycket. Tänk därför på att välja välutbildade yogalärare som har kontroll över sin alignmentträning och ser till att styrketräningen hela tiden följer smidighetsträningen, så att du inte riskerar att få skador.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar