Kvinna är på väg att ramla på skidor.

Är det första gången på skidsemester, är risken stor att du gör de här klassiska misstagen.

© iStock

Så känner du igen en nybörjare på skidor

Tänk dig för en extra gång innan du tar med dig väninnan som ska åka skidor för första gången. Det kan bli ganska pinsamt!

25 januari 2017 av Jeanette Linder

Jippi! Äntligen är det skidsemester. Dock får du snabbt obehagliga föraningar om att din väninna som är med, inte alls är så bra på skidor som du trodde. Här är de typiska tecknen på att du har att göra med en nybörjare.

Hon ramlar ner under stolsliften

Det gäller att koncentrera sig när stolsliften närmar sig i hög fart. Men det har din väninna inte riktigt uppfattat, så hon är upptagen med att spänna fast hjälmen när hon plötsligt blir fälld bakifrån – och bjuder hela kön bakom på stor underhållning när hon kravlar runt i ett kaos av skidor och stavar.

Hon tar en paus MITT i backen

Klassiskt nybörjarfel. Din väninna vill berätta något för dig och väljer att stanna mitt i backen, medan fartdårar, osäkra nybörjare, snowboardåkare och skidskolebarn viner runt öronen på henne. Kör åt sidan! 

Hon kan inte hitta sina skidor

Det är dags för lunch och din väninna ställer vårdslöst upp sina hyrskidor mot det överbelastade stället framför restaurangen, medan hon pratar om en snygg kille som hon mötte i backen. En timme senare står hon förvirrat framför skidstället och kan inte minnas om hennes var röda, vita eller blå.

Hon vill hem och sova innan afterskin

”Jag behöver bara vila lite innan afterskin”, säger väninnan efter en lång dag på skidor. Men det kan bara gå på två sätt: Antingen kommer ni inte iväg alls, eller så är ni ute så sent att baksmällan förstör all skidåkning dagen efter. Afterskin ska börja direkt när man har lämnat backen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar