Puckelpist för rutinerade

Håll igen farten, bevara kontrollen och åk framåtböjd

9 juli 2015 av I FORM

Åk lugnt och kontrollerat! Risken är annars stor att du får svårt att hålla dig i spåret. I början räcker det om du åker två, tre svängar i det spår du har valt. Var inställd på att du hela tiden måste arbeta med att böja och räta på benen.

Om du hamnar utanför spåret så stanna och börja om. Det är mycket bättre än att fortsätta vilt och okontrollerat ner i pisten.

Du ska åka framåtlutad över skidorna. I början gör det inget om det känns som om du är på väg ut över spetsarna. Skidorna ska vara parallella i puckelpisten.

Så svänger du

1. På ryggen av puckeln är benen maximalt böjda, den nya svängen har börjat och färden ner på baksidan har inletts.

2. Sträck benen mot puckeldalen så att skidorna behåller kontakten med snön och svänger runt i dalen. Det är lättare att hålla skidorna tätt ihop om du håller knäna ihop.

3. I botten av puckeldalen ska benen vara helt sträckta så att de är beredda att böjas vid nästa puckel. Låt staven söka sig mot nästa puckel.

4. På ryggen på puckeln lyfts skidspetsarna ofta från snön. Då är det viktigt att trycka ner spetsarna mot underlaget så fort som möjligt så att skidorna får en chans att runda puckeln. Försök vippa skidspetsarna ner mot snön eller dra underbenen, från knäet och ner, kraftigt tillbaka.

5. I puckeldalen är du tillbaka i utgångspositionen och styr åter skidorna runt i svängen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar