Du gör PRECIS som dina träningskompisar men får inte samma resultat. Frustrerande, javisst, men det går att råda bot på.

Knäck koden till din drömkropp

Fungerar DIN träning inte? En av fem kan träna och träna utan att uppnå resultat och det är så frustrerande! Men nu finns det hopp: Här är programmet som gör det möjligt att få även de mest motsträviga kropparna i form – genom att rikta insatserna mot de svagaste punkterna.

21 september 2012 av I FORM-redaktionen

Föreställ dig följande: Vi tar 100 kvinnor och låter dem träna efter samma program. 20 veckor senare testar vi dem för att se hur mycket deras form har förbättrats.

Resultat

En majoritet av kvinnorna har förbättrat syreupptagningen i musklerna med hela 40 procent och kommit i så fin form, som man kan förvänta sig efter fem månaders intensiv konditionsträning. Men för var sjätte märks det inte någon förbättring alls!

Att vissa kroppar är immuna mot exakt den träning, som förbättrar formen för miljontals andra människor, låter lite lustigt. Men är du en av dem som tränar och tränar och gör allt rätt, men aldrig uppnår samma resultat som dina väninnor, vet du vilken frustration det innebär!

Kickstarta din sunda livsstil med en veckas superhärlig tränigsresa med I FORM


Nonresponders

Nonresponder kallar forskarna oss som inte svarar normalt på motion. Att vi har fått vårt eget namn, beror på att det finns många av oss.

Forskare vid universitetet i London fann i en studie från 2011, som tittade på vilken effekt träning har på kroppens insulinkänslighet, att 20 procent av deltagarna var helt immuna mot effekterna av träning.

I en studie på 100 kvinnor som gjordes vid Louisiana State University, hade 10–15 procent av deltagarna inte uppnått någon förändring efter 20 veckor. Samma trend ses i styrketräningsförsök, där framstegen sträcker sig från noll till 60 procents ökning av muskelmassan.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar