Burpees är en övning som verkligen förbränner kalorier

Superövningen din kropp kommer älska dig för

Bli slankare, starkare och kom i fantastisk form med övningen som många älskar att hata – men som vi alla borde älska

11 mars 2016 av Thomas Lykke Olesen

Kom igång och träna med ett snyggt träningsset! Få topp och tights + 4 nr av I FORM för endast 149:– plus 49,50 i porto og exp.

Burpees. För alla som redan har prövat att göra dem kommer inte det här som någon stor överraskning. Det är en tuff övning. Den kommer få dig att svettas, ge dig ömma muskler och få dina ben att kännas som bly. I gengäld är utdelningen enorm, om du kan smyga in övningen i dina träningspass kommer du snabbt se resultat.

Den bästa kaloriförbrännaren
Om du är en av de många som gärna vill förbränna så många kalorier som möjligt under din träning så är burpees en riktigt bra övning.Burpees är en högintensiv träningsövning som förbränner enormt många kalorier. Samtidigt sätter den fart på din ämnesomsättning, så att din förbränning fortsätter långt efter att du tränat färdigt.

Burpees är en av de övningar där du maximerar din förbränning och ökar din muskelmassa i förhållande till ditt kroppsfett. Men har du koll på tekniken? Få det här!

Bli starkare och superfit
En hög kalorieforbränning är inte den enda fördelen med att göra burpees. Eftersom det är en övning som aktiverar så många muskelgrupper och på ett så hårt sätt kommer du snabbt att märka att du blir starkare och starkare. Samtidigt kommer din kondition att få sig ett lyft eftersom det är en övning som verkligen får upp pulsen och ställer krav på din uthållighet.

Bli redo för bikini med plankan och burpees.

Kräver inga redskap
Fördelen med övningar där du endast använder din egen kroppsvikt är att du inte är beroende av något slags redskap.Du kan göra dem var som helst och när som helst. Burpees är också superenkla att stoppa in i andra träningspass, som t.ex. cirkelträning eller vanlig styrketräning i gymmet.

Kom igång

Det finns alltså en massa fördelar med att göra burpees till ett fast inslag i dina träningsrutiner. Bland annat hög kaloriförbränning och en starkare och mer fit kropp. 
Video: Klicka här för att se hur du gör en burpee korrekt, så att du får ut så mycket som möjligt av övningen och undviker skador.

Ett läckert träningsset till de tuffa övningarna

Om du redan är välbekant med burpees eller överväger att prova på övningen så passar det nya träningssetet från Active Fit perfekt. Det är nämligen sytt i ett snabbtorkande och andningsbart material som ger dig optimal komfort under hårda träningspass.

Du kan få träningssetet från Active Fit tillsammans med I FORM här.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar