Kvinna spänner överarmen medan hon tittar på sina starka biceps.
© iStock

Den här plankan ger dig de starkaste och mest vältränade armarna

Plankan finns i många varianter. Men den här versionen ger dig garanterat de snyggaste, starkaste och mest vältränade armarna någonsin. Prova själv!

6 mars 2017 av Anja Bruneskjold

Plankan finns i tusentals varianter. Och alla är faktiskt superbra och effektiva. Men den här versionen är extra bra om du vill bli riktigt stark OCH samtidigt få snygga, tonade och vältränade armar snabbt.

Lateral plank walk

Här handlar det inte om hur länge du kan stå stilla och spänna upp i plankan. Du ska nästan hela tiden vara i rörelse. Du ska gå från sida till sida med både armar och ben, medan du spänner allt du kan i magen och håller rygg och nacke raka. Det är heller inte skadligt om du samtidigt spänner rumpan.

Läs också hur du gör statiska utfall.

Övningen stärker hela din core, eftersom du spänner hela kroppen. Dessutom kommer du snabbt märka att din balansförmåga blir mycket bättre, då du hela tiden spänner kroppen för att inte välta eller göra övningen fel.

TIPS! Det är inte nödvändigt för att få tonade och vältränade armar, men om du kombinerar den här plankan med push-ups så kommer du snabbt att bli ännu starkare, än om du inte gör det. Se övningen med push-ups på filmen här under.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar