Vältränad rumpa
© iStock

Bästa rumpövningen som du ALDRIG har hört talas om

Undrar du varför du aldrig får din drömrumpa så hårt som du tränar? Då bör du läsa mer här!

15 februari 2017 av Anja Bruneskjold

Förutom att rumpan kanske inte blir lika vältränad som du drömmer om så kan det faktiskt ge smärtor i ländrygg och rygg om du inte gör dina övningar på rätt sätt. Därför kan det vara bra att integrera den här övningen i din dagliga träningsrutin. Det bästa är att den bara tar tio minuter att göra.

Kroppen är faktiskt byggd för att röra sig på tre olika sätt: framlänges och baklänges, inåt och utåt och slutligen runt om. Men vi lägger det mesta av vår tid på att röra oss fram och tillbaka. På det viset får vi ganska starka rumpmuskler, men bara mitt på rumpan. Vi får helt enkelt inte med sidorna av rumpan när vi går eller tränar. Och då hjälper det inte hur lång tid vi lägger på gymmet. 

Och eftersom vi är så svaga på sidorna av rumpan – vid höfterna – riskerar vi att få stora problem med ont i både ländryggen och ryggen. Lyckligtvis finns det en enkel lösning som det bara tar tio minuter att göra. 

Övningen heter Clamshell och kräver inga hjälpmedel (förutom kanske en matta om du inte vill ligga på golvet).

Lägg dig på golvet i fosterställning. För den ena foten ovanpå den andra och lyft dem lite från golvet. Sära på knäna så att dina ben bildar formen av en diamant och håll positionen ett ögonblick. För därefter ihop knäna igen.

Gör övningen 20 gånger och rulla sedan över på andra sidan och upprepa. Gör övningen tre gånger i veckan för att se och känna resultat.

I FORM rekommenderar:

Bli stark och slank hemma – här är de viktigaste redskapen!

Med de rätta redskapen kan du göra effektiv hemmaträning som ökar din förbränning och stärker hela kroppen, inte minst mage, rumpa och lår. Här ser du vilka fyra redskap du behöver.

Med en yogamatta, träningsgummiband, redondoboll och foamroller är du redo för att få en stark och vältränad kropp. Få allt detta + 4 nummer av I FORM för endast 149 kronor + porto.

Styrketräning är perfekt om du har som mål att gå ner i vikt. Du stärker inte bara dina muskler och får en mer vältränad kropp och spänstigare hållning, styrketräningen ökar också märkbart din förbränning, även när du inte tränar.

Förbränn fett hemma

En av de främsta orsakerna till att vi kämpar med extrakilon ju äldre vi blir, är att vår muskelmassa minskar. Muskler behöver många kalorier för att hålla igång. Ett kilo muskler förbränner faktiskt 3–4 gånger så många kalorier som ett kilo kroppsfett. Så bara genom att stärka dina muskler kan du öka din förbränning markant.

Du behöver varken investera i tunga vikter, stora träningsmaskiner eller ett dyrt gymkort för att få resultat. För under 200 kronor kan du träna lika effektivt hemma som på gymmet, och samtidigt spara tid, plats och pengar.

Få ett komplett paket med utrustning för hemmaträning med din nya I FORM-prenumeration. Endast 149 kronor + 49,50 kronor i porto.

Få träningsredskap till EXTRAPRIS

Just nu kan du få ett komplett träningspaket med det viktigaste redskapen för effektiv hemmaträning med din nya I FORM-prenumeration till ett riktigt bra pris. Allt detta får du:

 • YOGAMATTA – helt oumbärlig för hemmaträning och inte minst mer hygienisk än lånemattorna på gymmet. Hög, halksäker kvalitet från Active Fit, 4 mm tyk, 60 x 173 cm, grafitgrå.
 • TRÄNINGSGUMMIBAND – gör enkel, effektiv styrketräning UTAN vikter med detta gummiband. Från Active Fit, 15 x 200 cm, rosa.

 • REDONDOBOLL – smart liten träningsboll som gör dig redo för att göra några av de mest effektiva övningarna för mage och rumpa. Active Fit, 20 cm i diameter, rosa.

 • FOAMROLLER – rulla bort ömheten ur kroppen. Skön för t ex ömma lår, rumpa och rygg. Hög kvalitet från Active Fit, 15 x 30 cm, svart.

 • I FORM – Få nya träningsövningar, expertråd och massor av inspiration för en sund och glad livsstil. De första 4 numren följer med i ditt träningspaket. Därefter kan du när som helst säga upp din prenumeration.

 • Läs mer om träningspaketet och hur du använder utrustningen
 • Läs mer om magasinet I FORM
 • Vill du ha träningspaketet?
  BESTÄLL NU – och spara 772 kronor!

  Värde på träningspaketet: 650 kronor.
  Ditt pris: 149 kronor

  VIDEO: Allt detta (och mycket mer) kan du göra med ditt nya träningspaket

  Med träningspaketet får du allt du behöver för att komma i toppform hemma: Fyra viktiga träningsredskap och magasinet I FORM – med övningar, program och massor av inspiration i varje nummer. KÖP TRÄNINGSPAKETET HÄR – endast 149 kronor + porto.


  Nå ditt mål 2018!

  Kanske är du intresserad av ...

  I FORM tipsar