Kvinna ligger på knä, vattenflaska, kettlebell.


© wichmann+bendtsen

Snabb viktminskning med 6 effektiva övningar

Gå ner snabbt i vikt med det här effektiva träningsprogrammet, där du ökar muskelmassan och förbränner dina fettdepåer, som gör dig till en mer vältrimmad version av dig själv på bara en månad.

6 juni 2016 av Marianne Korsgaard

Så uppnår du maximal förbränning och snabbare viktminskning

Vill du öka muskelmassan i förhållande till ditt kroppsfett ska du fokusera på att uppnå maximal förbränning. Därför består ditt program både av styrke- och konditionsträning.

Styrketräning

När du styrketränar, ökar du muskelmassan. Ju större muskelmassa, desto högre förbränning. De 6 utvalda övningarna är alla helkroppsövningar, som har fokus på att träna flest muskler samtidigt, inte minst de stora muskelgrupperna som ben, rumpa och core, vilket ger maximal effekt.

Så ska du träna för snabbare viktminskning

Gör alla 6 övningarna 15 gånger, så snabbt du kan utan paus. Gör en kort paus på 1 minut och börja om. Du ska totalt göra 5 rundor och när du är klar ska du vara helt utmattad. Är du inte det så gör ett par extra rundor. Kom ihåg att värma upp.

Konditionsträning 

Konditionsträningen ska se till att du förbränner extra kalorier. Under konditionsträningen ska du hålla måttlig till hög intensitet, där pulsen kommer upp ordentligt. Du ska inte kunna föra ett normalt samtal under tiden.

Så ska du träna för snabbare viktminskning

Du bestämmer själv vilken form du väljer. Löpning, cykling och träning i roddmaskin eller på crosstrainer är lämpligt. Värm upp i 5–10 minuter och ge sedan järnet i 30 minuter.

Efterförbränning

Genom att träna med hög intensitet i både konditions- och styrketräning ser du till att det sker en efterförbränning i din kropp i många timmar efter träningen. Här förbränner du alltså extra kalorier. Det är din belöning för att ha tränat hårt. Vill du bli av med fett runt magen måste du alltså ge allt du har när du tränar. Du SKA bli andfådd, du SKA bli trött, och det SKA också göra (lite) ont.

Därför är det viktigt vilka kläder du tränar i ...

Du känner kanske igen dig i något av detta från din träning: Axelband som inte sitter på plats, en svettig tröja som klibbar fast mot ryggen och tights som hela tiden halkar ner och som du drar upp för sjuttiofemte gången. Då är det nog dags att du unnar dig själv lite nya träningskläder.

Just nu får du ett träningsset från Kari Traa tillsammans med 4 nummer av I FORM, fyllt med inspiration för en sundare vardag, effektiva träningsprogram och läckra recept för endast 149 kr plus porto. Men skynda dig, ett så bra erbjudande tar slut snabbt.

Ja tack, visa mig erbjudandet NU!

PS. Även om du inte hör till dem vars tights glider ner på gymmet, förtjänar du ändå att få ett träningsset från Kari Traa. Du sparar mer än 1 000 kr! Du hittar erbjudandet här: 4 nummer av I FORM och ett träningsset från Kari Traa för 149 kr plus porto.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar