Så tränar du med din bebis

Saknar du tid för träning i vardagen? Här är fyra roliga styrketräningsövningar som du kan göra med ditt barn, så både kropp och humör kommer i toppform.

Kvinna står med barn.

Möt den levande hanteln, babybell. Den är varm, mjuk och söt, och så växer den i takt med att du själv blir starkare.

© Steen Evald

Rolig träning med ditt barn

Babybells är en ny och roligare version av kettlebells – de kägelformade vikterna med handtag i toppen. Och det är både kul och effektivt att träna med dina eller andras barn, för ni får båda ut en massa av det.

Du får en mjuk hantel som hela tiden rör på sig, så att du konstant måste korrigera dina rörelser för att utföra övningen korrekt – och det ger ännu bättre träning än med en hantel av järn.

Ditt barn rör på hela kroppen samtidigt som fl yg- och svingturerna tränar barnets kinetiska sinne som reglerar rörelse och kroppsposition, så att barnet blir bättre på att använda sin kropp – resten av livet. Dessutom utmanas balanssinnet, så att barnet inte lika lätt blir åksjukt i framtiden. Man vet faktiskt att barn som bärs runt i föräldrarnas armar i stället för att köras runt i sittvagn snabbare lär sig att gå själva.

Självfallet ska man inte betrakta sina barn som träningsredskap som man kan använda till vilken träning som helst, och det kräver en del rutin att slänga med sina barn på ett säkert sätt. Men så länge du håller dem försiktigt och ser till att ha ett säkert grepp, fi nns det otroligt många fördelar för både dig och dem.

Och så är en mysig stund med den lilla gullungen alltid ett välkommet tillfälle att skapa ännu starkare band mellan mor och barn.

5 fördelar med babybells

  • De är billiga att införskaffa – det kostar bara en herdestund eller två. De är dock dyrare i drift än vanliga hantlar.
  • De ökar automatiskt i vikt i takt med att du blir starkare.
  • De är eff ektiva för hela kroppen, då du använder många muskler i greppet.
  • Du tränar balans och koordination, eftersom deras ”ojämna” form och brist på handtag tvingar dig att kompensera.
  • De är roligare att träna med, eftersom de skrattar och ler mot dig.

Här är 4 övningar med babybells