30 minuter i veckan räcker för att se resultat.

Rockring roterar din midja smal

Var du också tokig i att leka med rockringen som barn? Då tänkte du nog inte på att den färgsprakande ringen gjorde underverk för dina kurvor.

9 september 2010 av I FORM

Men det är precis vad den gör. Alla magens, och många av ryggens, muskler sätts i arbete när du sätter ringen i rotation och med de nya ringarna som är lite tyngre än plastringarna från din barndom, är det inte lika lång väg till en snygg, stark och hälsosam getingmidja.

Därför är rockringen effektiv

När den klassiska rockringen hålls roterande runt midjan krävs en noggrann koordination mellan alla kroppens muskler. Samtidigt är du tvungen att hålla ett visst tempo, och det förbränner energi. Inga övningar kan få fettet att smälta bort på just midjan eller höfterna, men ditt midjemått kan faktiskt bli mindre av rockringsövningarna ändå.

Rockringen aktiverar och stärker de djupt liggande magmusklerna som har tendens att bli slappa om du sitter ner mycket under dagen. Ger du allt med ringen är det pulsträning motsvarande en jogg/löprunda, powerwalking eller en step/aerobicsklass.

Den nya rockringen

Träningsringen är större och tyngre än barndomens lätta plastringar och den är stoppad med gummi – alltihop något som ska hjälpa till att träna och trimma kroppen.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar