Kvinna tränar på gymmet
© iStock

Så snabbt kan du komma i form igen

Har du haft en lång träningspaus? Och känns det omöjligt att komma igång igen? Då kan kanske den här studien motivera dig till att packa träningsväskan och ge dig iväg.

29 juni 2018 av Jeanette Linder

Dina muskler kommer ihåg din träning

Tvingas du göra ett längre träningsuppehåll på grund av en skada eller att du inte hinner träna för tillfället, kan du glädja dig åt att när du en gång varit i god form, kan du snabbare komma tillbaka till den igen. 

Ska du börja träna igen, men vet inte hur? Då kan du hitta mängder av träningsprogram för både nybörjare och tränade på I FORMs hemsida.

Det bekräftar en ny studie på råttor, som genomförde ett åtta veckor långt program med uthållighetsträning – antingen en eller två gånger med 20 veckors mellanrum. Resultaten visade att de råttor som tidigare hade genomgått programmet blev starkare och kom i bättre form än förstagångstränarna. Det beror enligt forskarna på att en muskel – för att kunna bli starkare – ökar antalet cellkärnor i en cell när du tränar. Och många av dessa cellkärnor bevaras vid ett uppehåll.

Beror träningsuppehållet på tidsbrist i vardagen? Då hittar du 5 olika träningsprogram som tar 10 minuter vardera att göra här.

Källa: Temple University 

I FORM klär på dig för träning

Just nu får du en superskön och snygg, långärmad träningströja från Craft ihop med 4 nr av I FORM. Komforten är på topp med ett mycket behagligt och andningsbart material, som håller värmen samtidigt som huden kan andas. Det betyder att du kan ha tröjan till i stort sett allt – från raska promenader och cykelturer till styrketräning och yoga, och självklart när du springer. På kalla dagar är tröjan suverän som ett extra lager under löparjackan, och när vädret tillåter kan den användas ensam.

Få den snygga träningströjan ihop med 4 nummer av I FORM fullspäckat med inspiration, tips och sunda recept. Priset är ENDAST 149 kr + 49,50 i porto (totalt 198,50 kr). Du sparar mer än 600 kr!

>>Se supererbjudandet här.<<

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar