Kvinna ligger på ryggen i sängen och pekar med ett finger mot åskådaren.


© iStock

Det märkligaste knepet som hjälper dig att komma upp på morgonen

Har du svårt att motivera dig själv till att springa eller träna på morgonen? Då är det värt att testa det här enkla (men kanske lite märkliga) knepet.

26 oktober 2016 av Anja Bruneskjold

Det  låter nästan för bra för att vara sant. Men det finns alltså något som tyder på att du med ett enkelt knep mycket lättare kan ta dig upp för en löptur eller ett träningspass på morgonen. Hör du till dem som verkligen vill vara typen som tränar på morgonen? Då är det helt klart värt ett försök.

Studier från Harvard University och Massachusetts Generel Hospital vittnar om att människor som känner sig minst positiva på morgonen, jämfört med resten av dagen, har extra glädje av det här lite märkliga knepet. Det handlar helt enkelt om du ska placera en bukett färska blommor på ditt sängbord. Studierna visar nämligen att de människor som känner sig minst positiva på morgonen har en tendens att snabbt vakna och piggna till när de se en bukett färska blommor. Och så har blommorna samtidigt en positiv effekt på ditt humör.

Ett annat smart knep för att komma upp på morgonen

Om du inte är typen som tränar på morgonen kan du ändå använda kneet bara för att komma upp ur sängen. Och OM det inte hjälper bör du kanske fundera över om du kommer ihåg att göra det här smarta knepet när du vaknar på morgonen. Det finns nämligen ett annat smart trick där du lurar både din kropp och hjärna att vakna snabbt på morgonen. Ett trick som också kan vara värt att testa om du gärna vill komma upp och springa eller träna på morgonen.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar