De psykologiska fördelarna av att lyssna på musik när du tränar

Att lyssna på musik under träningen kan få vem som helst att gå från totalt utpumpad till energiknippe. Men vad är det egentligen som händer i hjärnan när vi lyssnar på musik samtidigt som vi tränar?

16 november 2017

De flesta vet vid det här laget att hjärnan skickar signaler ut till musklerna som gör att man rör på sig. Därför borde hjärnan vara grundorsaken till allt vi gör, inklusive träning.


Musik är något som många fysiskt aktiva personer föredrar att lyssna på när de utövar sin träningsform. En viss takt eller tempo kan vara avgörande i vilken kontinuitet du får i träningen, vare sig det rör sig om konditions- eller styrketräning. Med Jaybird Freedom 2 får du marknadsledande hörlurar som hjälper dig i din träning. Läs mer längre ner!


Musiken som extra motivation

Vissa låtar kanske får dig extra motiverad till att springa någon extra kilometer eller göra några fler repetitioner på gymmet. Den psykologiska aspekten av musik under tiden som du tränar i all ära, men i slutändan påverkar den dig fysiskt också då du i bästa fall presterar bättre på grund av musiken.


Träningen blir mer njutbar

Även om du älskar att träna är det inte alltid en dans på rosor. För en del är det till och med ett nödvändigt ont. Den där turen i löpspåret när du är extra trött, det kanske regnar och det är en helt vanlig tisdag kan dra ned motivationen rejält. Då kan musik hjälpa dig att sätta in dig i ett helt annat sinnestillstånd; ett tillstånd där du kanske skiftar perspektiv och njuter av träningen, trots omständigheterna.


Musikens takt hjälper din egen takt

Vi fastställde tidigare att hjärnan skickar signaler till dina muskler som gör att de rör sig på ett visst sätt, och musik kan faktiskt påverka hjärnan att röra dig i en viss takt. Har musiken du lyssnar på när du är ute och springer, cyklar eller vilken träning som helst som innebär ett upprepande rörelsemönster, kan den hjälpa dig att hålla en kontinuerlig takt. Det i sig gör att din träning blir mer energieffektiv och din kropp slits inte lika mycket. 


Jaybird Freedom 2 – Bring Music to where you sweat!

SPORTIGA BLUETOOTH-HÖRLURAR I MIKROSTORLEK

Freedom revolutionerade trådlöst ljud med de minsta hörlurarna någonsin – FREEDOM 2 med SpeedFit tar Freedoms svettresitenta, ultrasmå hörsnäckor och lägger till en kombination av proppar och vingar, med integrerad sladdhantering för en otroligt säker och bekväm passform. FREEDOM 2 har dubbla vattenavvisande nanolager, vilket innebär att de är svett- och vattenresistenta. FREEDOM 2 har också upp till 8 timmars batteritid, ett av de bästa på marknaden, och du kan till och med ladda medan du springer, med den medföljande laddningsklämman. 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar