Därför blir vissa träningsberoende

Forskare har kommit fram till fyra förklaringar till varför vissa människor blir beroende av att träna.

13 augusti 2011 av I FORM

  • Träning förstärker en rad ”goda” känslor och tonar ner de dåliga.

  • Den så kallade anorexia-teorin - många av de personer som utvecklar träningsberoende har en del gemensamt med anorektikerna, och väldigt många anorektiker lider faktiskt också av träningsberoende.

  • Träning ökar frigörandet av endorfiner, ett ämne med morfinliknande effekt vilket kan leda till beroende av träning.

  • Vid träning ökar frigörandet av ämnet IL-6, men stora mängder träning kan leda till en överproduktion av ämnet som främjar ”negativa känslor”. Precis efter att man har tränat, dämpar IL-6 de negativa känslorna en stund, varför träning alltså både skapar problemet, men också kortsiktigt dämpar det. På så sätt uppstår beroendet och det skapas en negativ spiral.

Därför är dina träningskläder viktiga ...

Om du vill ha ut maximalt av din träning är det naturligtvis viktigt att dina träningskläder både är funktionella och att du trivs i dem. Just nu kan du få ett läckert träningsset från Active Fit bestående av ett par tights med hög midja och en stilren, löst sittande T-shirt. Bägge delarna är i en mjuk kvalitet som andas, så de är sköna att ha på sig samtidigt som de är gjorda för att fungera perfekt när du tränar. Visa mig träningssetet från Active Fit för endast 149 kr + 49,50 kr i porto, inklusive 4 nummer av I FORM.

Tightsen med hög midja ger dig full rörlighet, utan att du behöver oroa dig för att de ska glida ner. Att T-shirten andas innebär att den inte klibbar fast vid ryggen, samtidigt som den inte har några irriterande sömmar som kan störa dig under träningen. Just nu får du setet tillsammans med 4 nummer av I FORM med massor av inspiration till en sundare vardag, effektiva träningsprogram och läckra recept för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar