Löpare framför slottet i Disneyland Paris

Deltagarna på helgens längsta distanser fick en unik möjlighet att springa genom Disneyland Park och vidare genom Walt Disney Studios, innan de två parkerna öppnade för besökare.

© Disneyland Paris

Med lite Disney-magi kan alla lära sig att springa

För I FORMs reporter Maria Albøg har löpning aldrig varit en träningsfavorit. Men möjligheten att delta i Disneyland Paris Magic Run Weekend gav henne motivation nog att damma av löparskorna och komma igång med träningen. Läs hennes reseberättelse här och få hennes löpprogram.

26 september 2017 av Maria Albøg Jespersen

Först måste jag bara vara helt ärlig: Löpning har aldrig riktigt varit min grej. Det är enformigt och jag får ont i benen. Det har varit mitt intryck ända tills jag fick chansen att delta i Disneyland Paris Magic Run Weekend.

Möjligheten att springa genom den förtrollande nöjesparken efter stängning var nämligen precis den motivation som behövdes för att jag skulle komma igång med löpträningen.

För andra året i rad var Disneyland® Paris inramningen för ett av världens mest spektakulära löparevents. Hela 20 000 löpare från ett till 82 år hade samlats för att delta i eventet som samtidigt markerade parkens 25-års jubileum.  

Maria till Disneyland Paris Magic Run Weekend

I FORMs reporter Maria ”Minnie” Albøg väntar ivrigt på att startskottet för loppet genom Walt Disney Studios ska gå av.

© Privat

Ett lopp för hela familjen

Tusentals utklädda barn och vuxna hade liksom jag samlats för att springa helgens familjelopp: En sträcka på fem kilometer genom Walt Disney Studios Park på fredag kväll.

I ljuset av färgglada, blinkande spotlights och till tonerna av musik från Skönheten och odjuret vinkade Musse och Mimmi Pigg iväg oss på löpturen som gick genom Disney Village, Walt Disney Studios Park och de anslutande backstage-områdena, som normalt inte är öppna för besökare. 

Mimmi och Musse Pigg

På flera ställen längs rutten fanns det möjlighet att ta bilder med olika välkända Disney-figurer, bland annat Mimmi och Musse Pigg, som här startar loppet.

© Disneyland Paris

Med sloganen ”Every mile is magic” vänder sig Disneyland Paris Magic Run Weekend till både stora och små. Utöver fredagkvällens familjelopp fanns det även möjlighet att springa ett 10-kilometerslopp på lördagmorgonen och dessutom barnlopp för de allra minsta, och hela eventet avslutades med ett halvmaraton på söndag morgon.

Gemensamt för alla loppen var att det skulle vara roligt att vara med. Av samma anledning tog man vare sig tiden eller korade en vinnare, och alla deltagare fick en medalj med Disney-tema vid målgång.

Löpare i Disneyland Paris

Man fick gärna klä ut sig till alla loppen, men det var inget krav. Här är löpare från lördagens 10-kilometerslopp.

© Disneyland Paris

Förtrollande och helt magiskt

Fredagens lopp var inte första gången jag deltog i ett 5-kilometerslopp. Men jag har aldrig lyckats springa hela loppet utan att stanna till. Därför var det mitt mål den här gången.

Lyckligtvis var det inte svårt alls eftersom jag under hela loppet blev ivrigt påhejad av publiken, häftiga ljuseffekter och Disneys välkända musik och figurer. Jag tänkte inte det minsta på hur trötta mina ben egentligen var.

Även efter 2–3 kilometer, då jag normalt brukar ge upp, fortsatte jag att bli överraskad av alla roliga inslag. Jag blev så peppad att jag enkelt uppnådde mitt mål – och fick ännu mer blodad tand att fortsätta löpträningen. Next stop: 1 mil!

Maria efter 5 km i Disneyland Paris Magic Run Weekend

Här är det alltså. Beviset på att lite Disney-magi är allt som krävs för att springa 5 km.

© Privat

Om du just nu sitter och grämer dig över att du missade årets Disneyland Paris Magic Run Weekend, kan du se fram emot att succén är tillbaka nästa år. Hitta mer information om det kommande eventet här, och om du behöver hjälp att lära dig springa 5 km så kan du hitta mitt löpprogram här.

Här under kan du se filmen från Disneyland Paris Magic Run Weekend 2017: 

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar