Följ I FORMs koncept och dra på dig bikinin med ett stort leende på läpparna.

Lär dig att älska löpning

Den världskände författaren till kultboken "Born to run", Christopher McDougall, var nyligen i Köpenhamn för att fira den danska utgivningen av hans bok. I FORM mötte honom där.

17 april 2013 av I FORM-redaktionen

När boken kom ut i USA i 2009 startade den en revolution i löparvärlden, då den bland annat satte ett stort frågetecken vid, om de moderna löparskorna verkligen hjälper oss att löpa utan skador.

McDougalls tips: 5 x löparlycka

  • Spring inte efter ett fast program, och bestäm inte i förväg, hur långt eller snabbt du ska löpa. Spring, som du känner för, när du ger dig ut. Spring hem, när du inte vill mer.
  • Se din löptur som ett litet äventyr. Löp längs den väg som väcker mest inom dig, när du kommer ut, och frångå dina vanliga rutter.
  • Glöm allt om GPS-klockor och annan utrustning, som kan mäta din prestation, för en stund. Det gör löpningen till ett slags jobb. Fokusera i stället på, hur du har det, när du springer. Njut av turen - i stället för att hela tiden kolla, om du springer tillräckligt långt och fort.
  • Träna din löpstil, så du kan lägga ifrån dig skorna. Fötterna är fulla av nervbanor. När de blir masserade av underlaget, får du generellt en större löparglädje.
  • Fundera över varför du sätter mål för din löpning – kanske behöver du inte det? Du blir ofta mycket resultatorienterad, när du arbetar dig fram mot ett mål – och glömmer av att njuta av träningen under tiden.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar