Tips

5 mars 2015 av I FORM

Träna korta pass

Ha inte dåligt samvete om din träning inte är så intensiv som du skulle önska. Du tillbringar förvisso inte tillräckligt med tid i löparskorna när jobb, familj och vänner pockar på uppmärksamhet.

Men en amerikansk studie visar nu att du får ut mer av att motionera i korta pass två gånger om dagen än t ex en enda lång löprunda.

Om du cyklar två gånger 15 minuter (till och från jobbet) med 6-10 timmars mellanrum förbränner du fler kalorier än på en 30-minutersrunda. Det beror på att förbränningen efter träning är högre under längre tid vid två korta träningspass.

Motion bränner kalorier - även efter träningen

Konditionsträning, som t ex en löprunda, som får pulsen att stiga och hjärtat att banka är bra för dig, eftersom den inte bara har effekt medan du löper. När du har kommit hem och slappnar av fortsätter du att förbränna extra energi. Hur länge det varar beror på hur länge du har varit i gång med att röra dig. Om du har varit aktiv i en timme eller mer kan det ta upp till åtta timmar, innan förbränningen är tillbaka på den vanliga låga vilonivån.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar