Hoppa hjärtat i form

Billigare och enklare motionsform än att hoppa hopprep får du leta efter. Dessutom är det kul och du får anstränga dig så att din puls och ditt hjärta galopperar snabbare än på en kapplöpningshäst.

4 juli 2011 av I FORM

Börja med det hopp som du tycker bäst om. När du har kommit in i en bra rytm kan du variera hoppen och till exempel hoppa på omväxlande höger och vänster ben, göra knälyft, hoppa med benen ihop från sida till sida eller hoppa fram och tillbaka.

Hoppa på
Hoppa fem-sex minuter. Ta gärna en paus då och då. Att hoppa rep kan vara ganska tufft för vadmusklerna i början, men de kommer snart i bättre form.

Teknik
Sväng repet över huvudet genom att göra cirkelrörelser med underarmarna. Se till att hälarna kommer ända ner och rör vid golvet vid varje hopp. Det minskar belastningen på knän och anklar och musklerna blir inte så fort trötta.

Replängden är viktig

Ställ dig med båda fötterna mitt på repet. Repändarna ska nå upp till bröstvårtorna. Om repet är för stort - köp ett nytt. Är det däremot för långt så är det bara att slå knutar under hand-tagen tills det är lagom långt. Det är viktigt att repet har rätt längd för att du ska kunna hoppa ordentligt.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar