Innebandy - en kul sport som är enkel att lära sig!

Innebandy är inte bara en populär sport. Det är också en motionsform som växer i snabb takt och lockar allt fler att börja spela. Det är en fartfylld och rolig sport som är lätt att lära sig.

9 juli 2015 av I FORM-redaktionen

Man behöver inte kunna en massa krångliga regler för att spela innebandy - även de som aldrig sysslat med bollsport kommer lätt in i spelet.

Dyr och sofistikerad utrustning krävs inte heller, tvärtom är det en mycket billig sport att utöva. Det enda som behövs är en klubba, ett par innegympaskor och bekväma kläder. Den ihåliga bandybollen är mycket lätt, liksom klubborna av plast. Så spelarna riskerar inte att bli skadade av hårda puckar, välpumpade läderbollar eller hockeyklubbor av trä.

Spelet passar för alla åldrar. Tjejer finner sig väl till rätta i spelet eftersom det inte är en fysiskt tuff sport som kräver muskler. Att tacklingar och andra hårda tag inte är tillåtna tilltalar ofta kvinnliga deltagare.

En annan fördel är att det inte behövs någon speciell plan eller hall. En vanlig gymnastiksal fungerar bra för amatörlaget. Många tycker också att det är en fördel att innebandy spelas inomhus, jämfört med t ex fotboll där man ibland tvingas spela i regn och rusk.

Regler och mixade lag

Spelare som håller sig till reglerna behöver en spelplan som är 40 x 20 meter, omgiven av en sarg. Speltiden är 3 x 20 minuter med täta byten på 1-2 minuter på plan och lika länge, eller dubbelt så länge, i vila. Varje lag har en målvakt och fem utespelare.

På elitnivå är innebandy naturligtvis en hel vetenskap men det roliga med innebandy är att spelet kan anpassas efter utövarnas önskemål. Det går bra att spela i mixade lag när det gäller ålder, kön och spelerfarenhet. Alla har en chans att få tag i bollen som förr eller senare måste hamna hos just dig!

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar