Vita skor.
© iStock

7 sunda skäl till att gå en promenad

Det finns många sunda fördelar med att regelbundet gå en promenad.

12 december 2016 av Anna Sjøstrøm

1. Det gör dig gladare

Det finns inget som kan lyfta humöret som en skön promenad. Faktiskt har forskning visar att det är minst lika effektivt att motverka depression med regelbundna promenader – som med medicin.

2. Det minskar risken för stress

Människor som promenerar regelbundet är mindre stressade. Det beror på att stresshormonet kortisol aktiveras vid motion, vilket minskar oro och stress.

3. Det gör dig klar i huvudet

Säg hejdå till känslan av att vara tung i huvudet, för regelbundna promenader kommer att göra dig klar och frisk i huvudet. Speciellt om du promenerar ute i naturen, där du inte behöver förhålla dig till så mycket, utan kan låta tankarna far och flyga.

4. Det gör dig kreativ

På dina promenader kan nya tankar och idéer få plats i strömmen av tankar, och därför kommer du också att tänka fler kreativa och abstrakta tankar när du går. 

5. Det gör skelettet starkare

Dina ben blir starkare i takt med dina promenader. Enligt en studie från Oxford University har människor som är regelbundet aktiva starkare ben, jämfört med dem som inte är aktiva.

6. Det gör dig fokuserad

Det kan vara en riktigt god investering att gå eller cykla till jobbet. Forskning har nämligen visat att folk som går eller cyklar till jobbet är mer koncentrerade under arbetsdagen.

7. Det vårdar vänskaper

Finns det något bättre än att gå en skön promenad med en god väninna eller din partner? Två flugor i en smäll. Promenader är perfekta att dela med andra och för att ha några goda samtal längs vägen.

I FORM tipsar:

En stegräknare får dig att gå mer – varje dag!

Vill du gärna röra på dig mer? Då är en stegräknare en genial investering. Den lilla prylen kan nämligen öka din träningsmängd med hela 27 procent.
Ett aktivitetsarmband med stegräknare som denna Active Fit Tracker kan verkligen boosta din aktivitetsnivå. När du hela tiden kan följa hur mycket (eller lite) du har gått, kan du helt enkelt inte låta bli att lägga till extra steg så fort du får tillfälle.

Vill du röra på dig mer i vardagen? Då är ett aktivitetsarmband med stegräknare lösningen för dig! Undersökningar visar att en stegräknare nästan verkar magiskt motiverande. Enligt amerikanska studier kan en stegräknare i sig själv få människor att röra på sig 27 procent mer – eller motsvarande 1,5 km varje dag!

Få aktivitetsarmband med stegräknare till extrapris!

Just nu kan du få ett aktivitetsarmband med stegräknare till specialpris tillsammans med din nya I FORM-prenumeration. Aktivitetsarmbandet, Active Fit Tracker, klarar allt det du behöver när du vill vara mer aktiv:
  • Stegräknare – räknar alla dina steg – hela dagen
  • Obegränsat minne – den minns alla steg du tar, dag för dag, vecka för vecka, månad för månad.
  • Personligt mål – sätt upp ett mål för hur många steg du vill gå och få uppdateringar om hur många som saknas.
  • Inaktivitetsalarm – klockan kan ställas in på att vibrera när du har suttit stilla för länge.
  • Enkel app – få överblick i appen. Den ger dig en överskådlig överblick över dina aktiviteter, så du hela tiden kan se om du når dina mål och vilka dagar och veckor du har rört på dig som mest.

Active Fit Trackerns andra funktioner:

  • Sömnmätare – för dagbok över hur mycket du sover och räknar timmar med djup och lätt sömn.
  • Pulsmätare – kontrollerar och minns din puls dygnet runt.
  • Kaloriräknare – räknar löpande ut hur mycket dina aktiviteter har förbränt.
  • Notiser – klockan vibrerar diskret när du får ett samtal, sms eller notis på din mobil.
  • Klocka – vanlig klocka med alarmfunktion – i enkel och feminin design och bekväm att ha på sig.
Active Fit Trackern har ett värde av 700 kr. Men du kan få den till ett kraftigt nedsatt pris tillsammans med hela 4 nummer av Sveriges bästa hälsomagasin, I FORM, för endast 149 kr + 49,50 kr i portoavg. Du sparar totalt 935 kr!

SE ERBJUDANDE: Active Fit Tracker + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 kr i portoavg

VIDEO: Se din nya Active Fit Tracker med stegräknare i funktion:

Med en stegräknare som hela tiden räknar dina steg blir du supermotiverad att ta trapporna, gå av bussen en hållplats innan – eller resa på dig för att gå och prata med din kollega framför att ropa eller skicka ett mail.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar