Missar du den effektivaste maskinen på gymmet?

Kolla in 4 goda anledningar till att den här maskinen är den bästa på gymmet!

Kvinna på gymmet.

Vill du ha maximal effekt av din träning på gymmet ska du välja roddmaskinen.

© iStock

Ger du järnet på löpbandet och crosstrainern men undviker roddmaskinen? Då bör du fundera på att ändra träningsrutiner. Roddmaskinen slår nämligen de andra träningsmaskinerna med flera hästlängder.

1. Du tränar hela kroppen

I roddmaskinen tränar du nästan samtliga kroppens muskelgrupper – hela 86 procent av dina muskler får jobba, och det kan ingen annan träningsmaskin leva upp till.

LÄS OCKSÅ: Hur använder man en roddmaskin?

2. Du förbränner flest kalorier

Roddmaskinen är supereffektiv eftersom den kombinerar styrketräning och kretsloppsträning. Om du vill förbränna flest kalorier på kortast tid, då ska du pressa dig med intervallträning i roddmaskinen.

3. Färre skador

Det är svårt att skada sig i roddmaskinen. Rodd är skonsamt för kroppens ben och leder, då den inte ger lika hårda stötar som vid löpning. Därför är roddmaskinen också ett superbra val om du t ex haft skador i dina knän, anklar eller höfter.

4. Perfekt för uppvärmning

Tränar du normalt bara med vikter på gymmet är det en bra idé att börja i roddmaskinen. Den är perfekt uppvärmning för din styrketräning. I roddmaskinen värmer du nämligen upp hela kroppen, i motsats till många andra kretsloppsmaskiner.

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background