Uppgiven kvinna med röda boxningshandskar tittar in i kameran.

Det kan vara något av en boxningsmatch att vara gruppinstruktör.

© iStock

9 saker som driver en gruppinstruktör galen

Lika häftigt som det kan vara när allt klickar, lika jobbigt är det också när inget fungerar.

19 april 2016 av Tine Sandorf

1. Deltagare som inte kan klockan. Det är lite som att komma för sent till en konsert – det förstör för alla. Och det gör bara det hela värre när du låtsas som ingenting.

2. Hemligheter. Vi ser inte ner på någon som är där för första gången eller har en skada. Tvärtom! Men det blir svårare att vara instruktör om du inte vill erkänna det.

3. Musikanläggning som inte fungerar. Vi är anställda för att vi är bra på sport – inte för att vi kan teknik. Så fungera nu bara, OK? Då är det en sak mindre att bli galen över.

Få en snygg Active Fit löparjacka + 3 nr av I FORM – ENDAST 99:– Klicka här >>

4. När alla ställer sig längst bak i lokalen. Vi bits faktiskt inte!

5. Folk som inte lyssnar ordentligt. “Ta fram höger arm.” Och direkt sträcker hälften fram vänster arm. “Vi tar det om igen ...”

6. Mobiltelefoner! Nej, det ska inte svaras på sms eller tas selfies. Det ska TRÄNAS!

7. Folk som tar med hela garderoben in i salen. Det är verkligen inte kul att börja passet med att städa upp bland alla kläder och väskor som ligger i drivor överallt.

8. Folk som inte kan räkna. När vi räknar ner från 10 betyder det att vi slutar efter 10. Inte när det är tre kvar, för då hade vi ju börjat på 13.

9. Snorpellar – och andra bakteriespridare. Vi vet att det är tufft men det gör det inte OK att snora i tröjan eller hosta utan att hålla för munnen. Det gör dagen som instruktör MYCKET lång (och obehaglig).

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar