Mountainbike

Att köra mountainbike är inte bara en sport för fartgalna killar som kastar sig nerför branta backar och plöjer genom leriga diken iklädda trendiga kläder och solglasögon.

3 oktober 2011 av I FORM-redaktionen

Alla kan cykla mountainbike, på alla nivåer, när och med vem man vill. Det handlar bara om att leta sig en bit utanför stadsområdena.

Att ägna sig åt mountainbike som sport sammanfattas bäst i ordet "annorlunda". Det ger massor av motion, härliga naturupplevelser, gemenskap - och en känsla av att överskrida sina egna gränser utan att det för den skull blir farligt.

Utöver att ge dig en bättre kondition och stärka dina muskler så har träning på mountainbike en hel del att erbjuda rent mentalt. Du ställs hela tiden inför utmaningar när du cyklar i terrängen - och det är inte enbart fysiska utmaningar. Du måste dessutom hela tiden avgöra om du vågar cykla på de lite farligare ställena, välja om du vill ta dig an utmaningen och uppleva den härliga känslan av att genomföra något som är svårt.

En extra bonus är att du utövar sporten i naturen, där du får nya syn- och ljudintryck. Du bestämmer själv turen och kommer att uppleva att det skiljer sig väldigt mycket från inomhussporter inom fasta ramar.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar