Kvinna håller i boll.


© iStock

Crossfit stärker hjärnan

En ny studie visar att det inte bara är kroppen som kommer i toppform när man tränar crossfit.

29 juni 2016 av Ulrik Dalgas

Ny studie visar ...

Det är inte bara din kropp som mår bra av crossfit. Din hjärna kommer också i toppform av den tuffa träningen. Utöver en klar förbättring av konditionen och fettprocenten, visar en ny undersökning att blodkoncentrationen av proteinet BDNF (Brain Derived Neurotrophic Factor) blir markant högre efter crossfitträning. BDNF är involverat i bildandet av nya nervceller och har stor betydelse för humör, inlärning och minne.

Studien är baserad på följande träning

1 tim 2 ggr i veckan.

Varje pass ska bestå av

  • 15 min uppvärmning
  • 15 min styrketräning
  • 5 min paus
  • 15 min konditionsträning
  • 10 min stretchning

Hitta övningar och få crossfitprogrammet här

Därför är dina träningskläder viktiga ...

Om du vill ha ut maximalt av din träning är det naturligtvis viktigt att dina träningskläder både är funktionella och att du trivs i dem. Just nu kan du få ett läckert träningsset från Active Fit bestående av ett par tights med hög midja och en stilren, löst sittande T-shirt. Bägge delarna är i en mjuk kvalitet som andas, så de är sköna att ha på sig samtidigt som de är gjorda för att fungera perfekt när du tränar. Visa mig träningssetet från Active Fit för endast 149 kr + 49,50 kr i porto, inklusive 4 nummer av I FORM.

Tightsen med hög midja ger dig full rörlighet, utan att du behöver oroa dig för att de ska glida ner. Att T-shirten andas innebär att den inte klibbar fast vid ryggen, samtidigt som den inte har några irriterande sömmar som kan störa dig under träningen. Just nu får du setet tillsammans med 4 nummer av I FORM med massor av inspiration till en sundare vardag, effektiva träningsprogram och läckra recept för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar