Kvinna håller i boll.


© iStock

Crossfit stärker hjärnan

En ny studie visar att det inte bara är kroppen som kommer i toppform när man tränar crossfit.

29 juni 2016 av Ulrik Dalgas

Ny studie visar ...

Det är inte bara din kropp som mår bra av crossfit. Din hjärna kommer också i toppform av den tuffa träningen. Utöver en klar förbättring av konditionen och fettprocenten, visar en ny undersökning att blodkoncentrationen av proteinet BDNF (Brain Derived Neurotrophic Factor) blir markant högre efter crossfitträning. BDNF är involverat i bildandet av nya nervceller och har stor betydelse för humör, inlärning och minne.

Studien är baserad på följande träning

1 tim 2 ggr i veckan.

Varje pass ska bestå av

  • 15 min uppvärmning
  • 15 min styrketräning
  • 5 min paus
  • 15 min konditionsträning
  • 10 min stretchning

Hitta övningar och få crossfitprogrammet här

Träningskläder som passar till allt

Oavsett vilken träningstyp du är och oavsett om du gillar långa löpturer, högintensiva och svettiga träningspass eller en stilla yogastund, så passar det nya träningssetet från Active Fit perfekt. Du får ett par snygga, svarta tights med hög midja och bred linning, som håller magen på plats. Den matchande toppen är figursydd med lösare passform över magen, så att den inte sitter åt. Se fram emot att träna i ett set som sitter kvar där det ska oavsett om pulsen är på max eller om du vill varva ner. Din kropp kommer både att trivas och se bra ut.

ERBJUDANDE: Just nu får du det snygga träningssetet + 4 nummer av I FORM för endast 149 kr + 49,50 i porto (totalt 198,50 kr).

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar