Teneriffa
Vinn en semester på Teneriffa © Tenerife Tourism Corporation

Vinn en aktiv semester för 2 till Teneriffa

Drömmer du om att vandra på vulkaner, cykla mountainbike i fantastisk natur eller utforska hemliga områden i kajak? Då är det nu du ska delta i tävlingen om att vinna en aktiv semester för 2 personer till Teneriffa.

26 februari 2020 av Marie Wium

OBS! Tävlingen är för närvarande pausad!

Vandring på vulkanen El Teide. Mountainbiketur i skogen. Kajak på morgontimmarna eller avslappning på stranden i eftermiddagssolen. Alltihop kryddat med det spanska köket. Låter det som något du drömmer om?

Då är det nu du ska delta i tävlingen, och ha chans att bli den lyckliga vinnaren av en 4-dagars semester för 2 personer till Teneriffa.

Teneriffa har solsken året runt

Teneriffa är känt för att vara en semesterö där du kan kombinera sport och utomhusaktiviteter med avkoppling. Det beror särskilt på det fantastiska klimatet och alltid härliga vädret. 

Den årliga genomsnittstemperaturen på Teneriffa är 23 grader. Det är omkring 300 dagar med solsken och 3.000 soltimmar om året. Klimatet ger ön mildra somrar och ljumma vintrar – de bästa förutsättningarna för en aktiv semester.

En aktiv semester för alla

På Teneriffa finns det alla möjligheter för att få sin äventyrslust stillad.

Ön har fantastiska vandringsrutter, som är säkerhetsmässigt godkända och väl skyltade. Det är sammanlagt upp till 1.500 kilometers vandringsleder, och de går igenom 43 skyddade naturområden. Du kan vandra både genom frodiga skogsområden och bestiga Spaniens högsta punkt, vulkanen El Teide, som mäter 3.718 meter över havet. På Teneriffa finns dessutom Europas längsta grotta, Cuevo del Viento, som skapades av stora mängder lava för 27.000 år sedan, och löper 17 kilometer under jorden. 

Gillar du snabb fart bjuder Teneriffa också på vackra cykelleder i olika terräng med minimal trafik. Dessutom kan du släppa loss ditt inre barn genom att ta en mountainbike på de 200 kilometer långa skogsstigarna.

Teneriffa cykeltur
© Tenerife Tourism Corporation

Det finns alltså massor av aktiviteter på land, men också i vatten. 

Teneriffa är omringad av ett fantastiskt hav som året runt bjuder på aktiviteter. Utforska hemliga områden, som bara kan upplevas från vattnet i kajak, eller följ med i livet under vattnet genom dykning. 

Är det total avkoppling du har i tankarna kan du alltid njuta av solens värme på en av öns många stränder – eller skäm bort dig själv med god mat av lokala råvaror eller med vin från en av Teneriffas fem vinregioner.

Utöver den vackra naturen så bjuder de olika städerna på historiska och kulturella upplevelser. 

© Tenerife Tourism Corporation

En vistelse för alla

På Teneriffa har du möjlighet till att få precis den vistelse du önskar och som passar din budget. Det finns möjlighet att bo på både hotell eller resorts – eller i små lantliga lägenheter.

Till exempel kan man bo på Hotel Botánico, ett 5-stjärnigt lyxhotell – som är just det hotell du kan vinna en vistelse på genom att delta i vår tävling.  

Det ligger i Puerto de la Cruz, precis i hjärtat av Orotava-dalen, och bara fem minuter med bil från vackra stränder. Dessutom är möjligheterna för sport- och fritidsaktiviteter stora.

© Tenerife Tourism Corporation
© Tenerife Tourism Corporation
© Tenerife Tourism Corporation

Delta i tävlingen om en resa till Teneriffa 

Allt detta har du möjlighet att uppleva om du vinner tävlingen om en aktiv semester för 2 personer till Teneriffa.

Vinsten inkluderar:

  • 2 flygbiljetter tur/retur med avresa från Oslo, Stockholm, Helsingfors eller Köpenhamn
  • 4 övernattningar på Hotel Botánico inkl. frukost. Ett 5-stjärnigt lyxhotell. 
  • Middag 3 kvällar
  • 1 daglig aktivitet efter önskemål – det kan t ex vara cykling, surfing, kajak eller liknande.


OBS! Tävlingen är för närvarande pausad! 

På grund av COVID-19 och de nuvarande omständigheterna är tävlingen uppskjuten till en senare tidpunkt. Ni kan därför inte delta i tävlingen för närvarande, men får möjlighet igen när vi vet mer. De som redan har deltagit i tävlingen är självklart fortfarande med och tävlar om premien när tävlingen startar igen. 

Tävlingen anordnas i samarbete med Turismo de Tenerife 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar