© istock

Så vackert är Kreta i april

Våren blommar för fullt när I FORMs Energy Camp landar på Kreta den 22 april 2017. Här får du lite guidelines för temperaturerna, så du kan packa rätt grejer.

6 december 2016 av Karen Lyager Horve

När vi landar på Greklands största ö kommer den att vara täckt av vilda vårblommor och pinjeträden doftar av kåda. Turisterna har inte riktigt intagit ön ännu och hela Kreta har precis vaknat och ligger för våra fötter. 

Våren på Kreta är som en svensk sommardag. Genomsnittstemperaturen är 17 grader, men ligger omkring 20 grader på dagtid. Perfekt väder att vara aktiv i. Statistiskt sett regnar det sex dagar i april.

Vår femstjärniga resort Pilot Beach ligger ute vid vattnet med kusten mot väster vid fiskarbyn Georgiopolis, omgiven av oliv- och avokadolundar, som vi går och springer i på morgnarna. Havet är liksom luften 17 grader varmt, och är det i underkant så kan du bada i hotellets pooler. Det finns fyra stycken och en av dem är uppvärmd.

På de flesta passen kan du träna i shorts och linne, men ta på dig långa tights och en tunn träningsjacka på de sena och tidiga passen, speciellt de som är lite mer stilla. Och framför allt: Bra skor till både träning och vandring, effektivt solskydd och ett par sportsolglasögon, så kan du på allvar ge järnet i vårsolen på Kreta. 

Anmälan till den här resan är stängd.

© istock

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar