Nu kan du äta en sådan här god choklad- och hallonmilkshake med gott samvete!
Nu kan du äta en sådan här god choklad- och hallonmilkshake med gott samvete!

Kom i form med lyxig milkshake

Sötsugen efter träningen? Unna dig något gott! Nya trenden med proteinpudding och milkshake stillar sötsuget – men är nyttig på en och samma gång!

4 oktober 2016 av I FORM-redaktionen

När du tränar är det extra viktigt att äta rätt, speciellt före och efter träning är det bra att grunda med energi och protein. Men det är också under intensiva träningsperioder som vi blir som mest sötsugna. Som tur är finns det nu en ny trend där vi kan äta smarriga puddingar och dricka milkshakes med gott samvete!

Proteinpudding och proteinmilkshake
Företaget NJIE producerar och säljer funktionella drycker och livsmedel, d.v.s. livsmedel som fått mervärden eller berikats med allt från protein till vitaminer och antioxidanter. Proteinet hittar du i den unika ProPud-formulan som ligger som bas i ProPud puddingen och milkshaken.

Företag med hälsa i fokus
Assan Njie, tidigare elitidrottare, startade företaget NJIE Group 2008. Företagets produkter är skapade med hälsa och smak i fokus – de antingen boostar energinivån, mättar efter träning eller uppmuntrar till hälsosamma mellisstunder.

Idag säljer de sina produkter i alla matbutiker i Sverige. Företaget utnämndes år 2014 som uppstickare av Business Region Göteborg, och i år har ProPud nominerats till årets dagligvara av branschorganisationerna DLF – Dagligvaruleverantörers Förbund, Svensk Dagligvaruhandel och marknadsanalysföretaget Nielsen. Men det har inte alltid varit så enkelt. När företaget startade fick Assan Njie använda sin mammas vardagsrum som lagerlokal.

– Under ett träningsläger i Holland smakade jag första gången en Aloe Vera-dryck och imponerades av den friska smaken. Väl hemma i Sverige bestämde jag mig för att importera drycken och kontaktade en producent i Sydkorea. Minsta beställningen var 33 000 flaskor och för att genomföra ordern fick jag ta ett banklån. Mamma var borgenär. När containern anlände på gatan fick jag och mina vänner bära lådor hela det kommande dygnet. Vi fick ta till provisoriska lagerplatser i mammas vardagsrum, i pingisrummet och i kompisarnas källarutrymmen, säger Assan Njie.

Det är viktigt att kunna unna sig något gott, oavsett om man ligger i hårdträning eller bara är sugen på något extra. Företaget har därför jobbat fram smaker och produkter som smakar som goda efterrätter – utan att innehålla onyttiga ingredienser som är negativa för ditt nyttiga träningsliv.

– Vi arbetat hårt för att sätta nya produkter på marknaden som smakar (enligt oss) som en liten bit av himlen, och som dessutom är laktosfria med ett högt proteininnehåll som är viktigt för kroppen, utan något tillsatt socker. Vi har valt en ny payoff som lyder ”Go Ahead! Feed Your Cravings” som vi tycker symboliserar detta, berättar Nicolas.

Höj din energinivå inför träningspasset
Vidare producerar även företaget andra produkter – där fokus ligger på drycker som hjälper till att höja energinivån och boosta immunförsvaret. Freeno är till exempel en sockerfri läsk som berikats med C, D, B6 och B12 vitaminerna och smaksatts med naturliga smaker. Aloe Vera Drycken är en ren törstsläckare med 50 % Aloe Vera, utan konstgjorda färgämnen och konserveringsmedel.

Den sistnämnda kan du dricka t.ex. när du behöver en extra dos energi innan du ska iväg på ett möte eller orka med att träna efter jobbet. Proteinprodukterna kan du äta i princip när som helst! Ett extra plus är att de är glutenfria, laktosfria och helt utan tillsatt socker, så för dig som är allergisk, känslig eller vill följa rådande mattrender är detta ett superbra alternativ.

– Du kan dricka vår milkshake och äta puddingen när du blir lite sugen på något riktigt gott. Till frukost, mellanmål eller kvällsmål. För dem som tränar går det fint att konsumera före eller efter träningspasset. Många av våra kunder använder ProPud puddingen i bakelser och efterrätter vilket är extra kul – lite som ett kvitto på att våra produkter smakar som de ska, berättar Nicolas Rivetto, Online Creative Manager på NJIE.

Tre anledningar till att äta proteinprodukter
  1. Äter du t.ex. en specifik kost eller ensidig kost med lite protein-innehåll är det bra att tillföra ett extra tillskott av protein.
  2. Protein bygger och stärker kroppens celler.
  3. När du tränar får du mer muskler vilket också ökar proteinomsättningen i musklerna, men under hård träning bryts även musklerna ner och behöver byggas upp igen – så att äta protein är viktigt!

Vill du läsa mer om proteinprodukterna och få inspiration till härliga recept? Klicka här.

Källa: Livsmedelsverket.se

Assan Njie, tidigare elitidrottare, startade företaget NJIE 2008. Idag säljs deras produkter i olika matbutiker runt om i landet.
Assan Njie, tidigare elitidrottare, startade företaget NJIE 2008. Idag säljs deras produkter i olika matbutiker runt om i landet.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar