Effektiv behandling mot rodnad i ansiktet vid rosacea

Många som har rosacea mår dåligt av att huden ständigt är röd, hettande och känslig. Nu finns Rozero Anti-Redness Cream som hjälper till att lindra symptomen och förhindrar nya utbrott.

16 november 2016 av Frida Gustafsson

Har du Rosacea?

Då är du inte ensam. Man räknar med att närmare en miljon människor i Sverige, både män och kvinnor kan ha rosacea. Rosacea är en vanlig kronisk hudåkomma som oftast bryter ut i 30-årsåldern. Kvinnor drabbas något oftare än män och sjukdomen är vanligast hos ljushyade personer med känslig hy.

Symptomen kan uppträda som hudrodnad och/eller akneliknande utslag på kinderna, näsan, hakan eller i pannan. När sjukdomen först framträder är det vanligt att symtomen kommer och går men med tiden förblir områden i ansiktet röda (erytem) och ibland svullna. Man vet inte riktigt varför vissa personer får rosacea men man vet att det ofta är ärftligt och beror på en inflammation som startar i huden samt en ökad kärlaktivitet.

Rosacea uppträder främst i de centrala delarna av ansiktet och symptomen kan förvärras vid sol, kyla, blåst, starka kryddor, alkohol och stress men även vid användning av irriterande hudprodukter, och därför bör endast milda hudvårdsprodukter speciellt anpassade för känslig hud användas.

Rozero Anti-Redness Cream minskar rodnaden i ansiktet

Det finns inget botemedel för rosacea, men det finns metoder för att behandla symtomen, hålla utbrotten under kontroll och förbättra utseendet på de drabbade hudområdena.

Nu finns Rozero Anti-Redness Cream på svenska apotek. Det är en helt ny medicinteknisk kräm utan antibiotika som inte bara lindrar dina rosaceasymtom, utan även bidrar till att förhindra nya utbrott.

Kliniskt bevisad effekt inom en månad Krämen är speciellt utvecklad för att hantera och minska typiska symptom såsom hudrodnad, erytem, klåda, sveda och den stickande känslan. Man stryker krämen på de drabbade områdena 2 gånger per dag efter sin vanliga hudvårdsrutin men innan man lägger make-up. Rozero är kliniskt testad av dermatologer med bevisad positiv effekt inom en månad.

Rozero Anti-Redness Cream innehåller ett speciellt komplex av Hydroxypropyl Chitosan (HPCH) 1%, Azeloglycine® 5%, vitamin E och UVA/UVB-solskydd spf 15. Dessa komponenter fungerar bland annat som en filmbildande skyddsbarriär mot yttre triggerfaktorer och har en dokumenterad mjukgörande, fuktgivande, stärkande och lugnande effekt.

Krämen stryks på de drabbade områdena 2 gånger per dag. Produkten finns att köpa på ditt närmaste apotek.

Rätt grundläggande hudvård

Tänk på att när man har rosaceabenägen hud så är det extra viktigt att ta hand om den på rätt sätt och använda milda, lugnande produkter som inte irriterar eller torkar ut huden. Rozaderm Gentle Cleanser och Rozaderm Moisturizing Cream är hudvårdsprodukter som är särskilt utformade för att passa den känsliga rosaceahuden. Produkterna används som grundläggande daglig hudvård och kan vid behov kompletteras/kombineras med Rozero Anti-Redness cream och andra mer medicinska behandlingar mot rosacea. Rozaderm-produkterna rekommenderas av dermatologer och även de finns att köpa på ditt apotek.

Rozaderm Gentle Cleanser är en mild ansiktsrengöring för daglig vård av den mest känsliga, reaktiva och intoleranta huden som lätt blossar. Det är en rengöring som inte irriterar eller torkar ut huden utan lämnar huden mjuk och smidig. Produkten passar även personer som är så känsliga att de inte tål vatten då rengöringsgelen kan användas med eller utan vatten.

Rozaderm Moisturizing Cream är en ansiktskräm anpassad för känslig, torr och rosaceabenägen hud. Den har en omedelbart återfuktande och lugnande effekt och är fri från parfym. Kan användas både som dag- och nattcreme.

Produkterna finns att köpa på ditt närmaste apotek samt hos utvalda dermatologer. Har du frågor om produkterna? Kontakta Galderma på +46 (0) 18 444 03 30 eller [email protected]

 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar