Havrepannkakor
2 personer
50 g havregryn1 näve spenat, färsk
1 ägg
1/2 dl lättmjölk
1/2 msk kvarg
1/2 banan, stor
1/2 msk jordnötssmör
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk ingefära, mald
1/2 nypa salt
Lite rapsolja
1/2 näve bär, färska
Gör så här
- Mal havregrynen till ett fint mjöl i en mixer och ställ bort.
- Blanda spenat, ägg, mjölk, kvarg, banan och jordnötssmör till en slät massa.
- Tillsätt havremjölet ihop med bakpulver, ingefära och salt och blanda det till en smet. Låt vila i en kvart.
- Stek små, tjocka pannkakor på låg värme i lite olja. Det blir ca 10 st. De ska stekas ungefär 5 min på varje sida.
- Servera med t ex färska bär.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 293 kcal
Protein: 12 g
Fett: 15,6 g
Kolhydrater: 29 g
Kostfibrer: 8,2 g
Bra recept för en smärtfri livsstil
Fler antiinflammatoriska recept hittar du i ”Food Pharmacy – kokboken” – och en hel guide till den antiinflammatoriska livsstilen hittar du i föregångaren ”Food Pharmacy”. Båda böckerna är skrivna av hälsobloggarna Lina Nertby Aurell och Mia Clase. Du lär dig hur du håller dig frisk med hjälp av maten och får recept till alla tillfällen.