Pannkakor med havregryn och spenat
Pannkakor är alltid en bra idé

Så länge man använder rätt ingredienser kan man med fördel äta pannkakor till frukost

© Andreas Mikkel Hansen

Havrepannkakor med bärtopping

Vi tycker alltid att pannkakor är en bra idé, men pricken över i:et med de här pannkakorna är att de innehåller en massa antiinflammatoriska favoriter. Börja din morgon med de här gröna pannkakorna, som både innehåller spenat, bär, jordnötssmör, rapsolja och ingefära, som alla har antiinflammatoriska fördelar.

27 november 2019 av Simon Weisdorf

Havrepannkakor

2 personer

50 g havregryn
1 näve spenat, färsk
1 ägg
1/2 dl lättmjölk
1/2 msk kvarg
1/2 banan, stor
1/2 msk jordnötssmör
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk ingefära, mald
1/2 nypa salt
Lite rapsolja
1/2 näve bär, färska

Gör så här

  • Mal havregrynen till ett fint mjöl i en mixer och ställ bort.
  • Blanda spenat, ägg, mjölk, kvarg, banan och jordnötssmör till en slät massa.
  • Tillsätt havremjölet ihop med bakpulver, ingefära och salt och blanda det till en smet. Låt vila i en kvart.
  • Stek små, tjocka pannkakor på låg värme i lite olja. Det blir ca 10 st. De ska stekas ungefär 5 min på varje sida.
  • Servera med t ex färska bär. 

Näringsinnehåll per person:
Energi: 293 kcal 
Protein: 12 g 
Fett: 15,6 g 
Kolhydrater: 29 g 
Kostfibrer: 8,2 g

Bra recept för en smärtfri livsstil

Fler antiinflammatoriska recept hittar du i ”Food Pharmacy – kokboken” – och en hel guide till den antiinflammatoriska livsstilen hittar du i föregångaren ”Food Pharmacy”. Båda böckerna är skrivna av hälsobloggarna Lina Nertby Aurell och Mia Clase. Du lär dig hur du håller dig frisk med hjälp av maten och får recept till alla tillfällen.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar