Foto: Miklos Szabo

Ost med tomater och hembakat knäckebröd med frön och kärnor

Sugen på ett nyttigt, antiinflammatoriskt mellanmål? Då är det här ett riktigt bra förslag!

14 augusti 2018 av Anne Larsen

Ost med tomater och hembakat knäckebröd med frön och kärnor

1 person

50 g Danboost, 20+ 
5 San Marzano-tomater 
35 g knäckebröd


Knäckebröd: 

1 dl linfrön 
1 dl sesamfrön 
1 dl pumpakärnor 
1½ dl havregryn 
4½ dl fullkornsvetemjöl 
1 tsk bakpulver 
3 tsk havssalt 
2 dl vatten 
1 dl kallpressad rapsolja 
2 msk extra jungfruolja
  • Blanda frön, kärnor, gryn, mjöl, bakpulver och salt. Häll i vatten och oljor. Rör till en jämn deg. 
  • Dela degen i två och rulla ut delarna mellan bakplåtspapper smörjt med rapsolja. Ta bort det övre lagret bakplåtspapper och grädda stora knäckebröd i 20 minuter i 180 °C. 
  • Låt bröden svalna på galler och bryt dem. 
  • Servera ostbitar med tomater och knäckebröd.
Näringsinnehåll per person
Energi 293 kcal - Protein 19 g - Fett 14,9 g - Kolhydrater 23,8 g - Kostfibrer 5,4 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar