Stekt rödspätta

Klassiker som serveras med fullkornsbröd och lätt dressing.

1 person

150 g rödspättafiléer
20 g rågmjöl
2 tsk vinäger
1 tsk smör
Salt och peppar
60 g fullkornsrågbröd
100 g grön sparris
30 g gröna salladsblad (t ex romainesallad)
50 g stora skalade räkor
15 g lax- eller stenbitsrom
1 msk majonnäs
1 msk Cultura-yoghurt
Citron och persilja till garnering

Tillagning:

Vänd hälften av fiskfiléerna i rågmjöl, salt och peppar och stek dem i smör i en teflonpanna. Stek filéerna cirka 2 minuter på varje sida. Lägg de andra fiskfiléerna i kokande vatten med salt och vinäger. Stäng av värmen och låt fisken dra i 3 minuter.

Rosta rågbrödet. Koka de gröna sparrisarna i 4 minuter. Lägg salladen på det rostade brödet, sedan de kokta och stekta fiskfiléerna, sparrisen och räkorna.

Blanda majonnäs och yoghurt och lägg en tesked dressing samt fiskrommen på toppen. Garnera med persilja och citron.

De mest lästa artiklarna just nu

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background