Stekt rödspätta
Klassiker som serveras med fullkornsbröd och lätt dressing.
1 person
150 g rödspättafiléer
20 g rågmjöl
2 tsk vinäger
1 tsk smör
Salt och peppar
60 g fullkornsrågbröd
100 g grön sparris
30 g gröna salladsblad (t ex romainesallad)
50 g stora skalade räkor
15 g lax- eller stenbitsrom
1 msk majonnäs
1 msk Cultura-yoghurt
Citron och persilja till garnering
Tillagning:
Vänd hälften av fiskfiléerna i rågmjöl, salt och peppar och stek dem i smör i en teflonpanna. Stek filéerna cirka 2 minuter på varje sida. Lägg de andra fiskfiléerna i kokande vatten med salt och vinäger. Stäng av värmen och låt fisken dra i 3 minuter.
Rosta rågbrödet. Koka de gröna sparrisarna i 4 minuter. Lägg salladen på det rostade brödet, sedan de kokta och stekta fiskfiléerna, sparrisen och räkorna.
Blanda majonnäs och yoghurt och lägg en tesked dressing samt fiskrommen på toppen. Garnera med persilja och citron.