Sallad med lila spetskål, rostade kikärter och avokado

30 minuter
514 kcal

Vår läckra spetskålssallad med rostade kikärtor och avokado är ett smakrikt och krispigt vegetariskt middagsmål. Och den utgör en riktig vacker färgklick på middagsbordet.

Sallad med lila spetskål, rostade kikärter och avokado

LITE MER FÄRG I VARDAGEN med vår sallad med lila spetskål, rostade kikärtor och avokado.

© wichmann+bendtsen

Sallad med lila spetskål, rostade kikärter och avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g spetskål
  • 1 burk kikärter
  • 1½ tsk spiskummin
  • ½ tsk havssalt
  • Lite svartpeppar, nymalen
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 1 apelsin
  • 1 näve mynta
  • 1 avokado

Dressing:

  • 1 ekologisk apelsin, saft och skal
  • 1 lime
  • 1 tsk honung
  • 2 tsk extra virgin olivolja

Så gör du

  • Skär kålen fint.
  • Häll bort vattnet från kikärterna och rosta dem i en varm stekpanna i 5-7 min med olja, spiskummin, salt och peppar.
  • Skär apelsinen i tunna klyftor. Hacka myntan fint och blanda kål, apelsin och mynta i en skål.
  • Blanda ihop ingredienserna till dressingen och häll över kålen.
  • Lägg kikärterna på salladen, skär avokadon i tunna skivor och toppa salladen med dem.
  • Salta, peppra och servera.

TIPS! Spetskålssallad är också gott med bitar av saftigt äpple om du har några sådana i trädgården just nu. Beroende på säsong kan spetskålen bytas ut mot grönkål eller savoykål.