Rödbetssoppa med parmaskinka

Värmande och krispig.

18 april 2007 av I FORM

2 personer

500 g avlånga rödbetor
2 skivor parmaskinka
Ev 1 dl tjock yoghurt
½ bunt persilja eller 2 msk kapris
200 g grovt bröd
1 schalottenlök
8 dl buljong
Salt
Peppar
1 msk vinäger


Tillagning
Skala rödbetorna och löken. Skär två tredjedelar av rödbetorna i bitar och koka dem och löken i buljong i 20 minuter. Mixa till en slät soppa och smaka av med salt, peppar och vinäger. Parmaskinkan rostas eventuellt i ugnen i 200 grader i 5-7 minuter. De resterande rödbetorna rivs grovt och blandas med salt och en aning vinäger. Lägg upp soppan med de rivna rödbetorna, yoghurt och knaprig parmaskinka till. Strö över lite persilja eller kapris. Ät med bröd till.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar