Laxbullar med kikärter och kål

Världens godaste: Kryddiga fiskbullar med spröda tillbehör

Laxbullar med kikärter och kål

120 g lax, finhackad med kniv
1 lime, saft och finrivet skal
1 msk färsk ingefära, finhackad
1 tsk chili, finhackad
½ burk kikärter – häll av vattnet och hacka kikärterna fint
1 ägg
olja
salt och peppar
¼ vitkål, grovt skuren
lite limesaft
salt och peppar
1 dl skyr
1 tsk spiskummin
lite salt

Så gör du laxbullar

  • Vänd laxen i en skål med limesaft och -skal (spara lite saft), ingefära, chili, lite salt och peppar, kikärter och ägg, och blanda ordentligt.
  • Rulla färsen till små fiskbullar, stek dem i lite olja i en panna och krydda med salt och peppar.
  • Stek kålen i samma panna. Krydda med salt och peppar, limesaft och lite dill.
  • Vispa skyren med spiskummin och lite salt.
  • Servera laxbullarna med skyr på toppen och vitkål till.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar