Lammkotletter med mandelsallad

En smakupplevelse som kompletteras med tzatziki.

5 mars 2009 av I FORM

1 person

40 g bulgur
15 g mandelflingor
½ vitlöksklyfta
½ dl mynta
½ dl persilja
2 stora plommontomater
150 g spenatblad
½ citron
Salt
Peppar
1 tsk olivolja
110 g lammkotletter
2 msk tjock yoghurt
¼ gurka
½ vitlöksklyfta


Tillagning

Koka bulgur i 2 minuter och låt det dra i 8 minuter. Häll eventuellt av överflödigt vatten och blanda med mandel, hackad vitlök, mynta, bladpersilja, grovt hackade tomater, sköljda spenatblad och pressa över citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Putsa kotletterna, pensla dem med olja, salt och peppar och stek dem i 3 minuter på varje sida. Rör ihop yoghurt, gurka i tärningar och pressad vitlök till en dressing. Lägg upp kotletterna med gurkdressing och mandelsallad.

  • Du tränar inte alls:

    Vill du hushålla med kalorierna ska du tänka på att putsa kotletterna grundligt. Spara eventuellt ännu fler kalorier genom att använda mindre olja och färre mandlar.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Din träning gör att du behöver fylla på reserverna med kolhydrater igen och det gör du genom att äta 20-30 gram extra bulgur. Det kompenserar för rättens relativt låga kolhydratinnehåll.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar