Lammkotletter med mandelsallad

En smakupplevelse som kompletteras med tzatziki.

5 mars 2009 av I FORM

Lammkotletter med mandelsallad

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 10 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

40 g bulgur

15 g mandelflingor

½ fett vitlök

½ dl mynta

½ dl persilja

2 stora plommontomater

150 g spenatblad

½ citron

Salt

Peppar

1 tsk olivolja

110 g lammkotletter

2 msk tjock yoghurt

¼ gurka

½ vitlöksklyfta

Tillagning

Koka bulgur i 2 minuter och låt det dra i 8 minuter. Häll eventuellt av överflödigt vatten och blanda med mandel, hackad vitlök, mynta, bladpersilja, grovt hackade tomater, sköljda spenatblad och pressa över citronsaft. Smaka av med salt och peppar. Putsa kotletterna, pensla dem med olja, salt och peppar och stek dem i 3 minuter på varje sida. Rör ihop yoghurt, gurka i tärningar och pressad vitlök till en dressing. Lägg upp kotletterna med gurkdressing och mandelsallad.

näringsinnehåll per person

Energi: 548 kcal

Protein: 40 g

Fett: 20 g

Kolhydrat: 58 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar