Köttfärslimpa

Husmanskost i smalversion som serveras med ratatouille.

6 april 2009 av I FORM

1 person

150 g mager fläskfärs
½ ägg
½ finriven lök
Salt och peppar
1 msk yoghurt naturell
½ dl hackad timjan
2 soltorkade tomater, finhackade
Ev 1 msk havregryn
½ hackad lök
100 g röd paprika i tärningar
100 g gul paprika i tärningar
100 g aubergine i tärningar
100 g squash i tärningar
3 vitlöksklyftor
100 g tomater i stora klyftor
2 dl blandad örtkryddor: basilika, timjan, rosmarin och persilja
2 tsk olivolja
Salt och peppar


Tillagning

Blanda en smet av köttfärs, ägg, lök, salt, peppar, yoghurt, timjan och soltorkade tomater. Om färsen är för len kan du tillsätta 1 msk mixade havregryn. Forma en köttfärslimpa. Stek 25-30 minuter i ugn på 185 grader.

Lägg grönsakerna i en långpanna, droppa över lite olja, salta och peppra och sätt in dem i ugnen samtidigt med köttet. När köttet är färdigt kontrolleras grönsakerna. Om de ska bakas lite till rör du om och ökar värmen lite.

Blanda i hackade örtkryddor vid servering - låt eventuellt persilja och rosmarin baka med i ugnen och blanda i basilika och timjan i slutet.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar