Köttfärslimpa

Husmanskost i smalversion som serveras med ratatouille.

6 april 2009 av I FORM-redaktionen

Köttfärslimpa

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 45 minuter

INGREDIENSER

150 g mager fläskfärs

½ ägg

½ finriven lök

Salt och peppar

1 msk yoghurt naturell

½ dl hackad timjan

2 soltorkade tomater, finhackade

Ev 1 msk havregryn

½ hackad lök

100 g röd paprika i tärningar

100 g gul paprika i tärningar

100 g aubergine i tärningar

100 g squash i tärningar

3 fett vitlöksk

100 g tomater i stora klyftor

2 dl blandad örtkryddor: basilika, timjan, rosmarin och persilja

2 tsk olivolja

Salt och peppar

Tillagning

Blanda en smet av köttfärs, ägg, lök, salt, peppar, yoghurt, timjan och soltorkade tomater. Om färsen är för len kan du tillsätta 1 msk mixade havregryn. Forma en köttfärslimpa. Stek 25-30 minuter i ugn på 185 grader.

Lägg grönsakerna i en långpanna, droppa över lite olja, salta och peppra och sätt in dem i ugnen samtidigt med köttet. När köttet är färdigt kontrolleras grönsakerna. Om de ska bakas lite till rör du om och ökar värmen lite.

Blanda i hackade örtkryddor vid servering - låt eventuellt persilja och rosmarin baka med i ugnen och blanda i basilika och timjan i slutet.

Fördelar per portion

Energi: 509 kcal

Protein: 46,5 g

Fett: 20,4 g

Kolhydrat: 42,1 g

Kostfiber: 13,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar