Köttfärslimpa

45 minuter
509 kcal

Husmanskost i smalversion som serveras med ratatouille.

Köttfärslimpa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 300 g mager fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 finriven lök
  • Salt och peppar
  • 2 msk yoghurt naturell
  • 1 dl hackad timjan
  • 4 soltorkade tomater, finhackade
  • msk havregryn
  • 1 hackad lök
  • 200 g röd paprika i tärningar
  • 200 g gul paprika i tärningar
  • 200 g aubergine i tärningar
  • 200 g squash i tärningar
  • 6 fett vitlöksk
  • 200 g tomater i stora klyftor
  • 4 dl blandad örtkryddor: basilika, timjan, rosmarin och persilja
  • 4 tsk olivolja
  • Salt och peppar
  • 300 g mager fläskfärs
  • 1 ägg
  • 1 finriven lök
  • Salt och peppar
  • 2 msk yoghurt naturell
  • 1 dl hackad timjan
  • 4 soltorkade tomater, finhackade
  • msk havregryn
  • 1 hackad lök
  • 200 g röd paprika i tärningar
  • 200 g gul paprika i tärningar
  • 200 g aubergine i tärningar
  • 200 g squash i tärningar
  • 6 fett vitlöksk
  • 200 g tomater i stora klyftor
  • 4 dl blandad örtkryddor: basilika, timjan, rosmarin och persilja
  • 4 tsk olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning

Blanda en smet av köttfärs, ägg, lök, salt, peppar, yoghurt, timjan och soltorkade tomater. Om färsen är för len kan du tillsätta 1 msk mixade havregryn. Forma en köttfärslimpa. Stek 25-30 minuter i ugn på 185 grader.

Lägg grönsakerna i en långpanna, droppa över lite olja, salta och peppra och sätt in dem i ugnen samtidigt med köttet. När köttet är färdigt kontrolleras grönsakerna. Om de ska bakas lite till rör du om och ökar värmen lite.

Blanda i hackade örtkryddor vid servering - låt eventuellt persilja och rosmarin baka med i ugnen och blanda i basilika och timjan i slutet.