Fiskbullar med tillbehör
© Skovdal Nordic

Fiskbullar med selleri­frites, grönt och currydipp

Fiskbullar är en hit i många barnfamiljer. Och av goda skäl. Fiskbullar är nämligen både sunda och smakar fantastiskt. Prova vårt recept på gröna torskfiskbullar med spröda selleri­frites och currydipp.

18 januari 2019 av Inge Skovdal

Fiskbullar med tillbehör

2 personer

Sellerifrites:

½ rotselleri, ca 350 g
Extra jungfruolja
1 näve bredbladig persilja

Grönt:

1 squash
2 morötter
½ msk limesaft
1 tsk honung
Lite havssalt
1 näve dill

Fiskbullar:

300 g torsk eller annan vit fisk
½ dl ärter
½ dl dill och persilja
1 ägg, litet
1 tsk havssalt
½ tsk svartpeppar, färskmalen

Currydipp:

1 dl kvarg
1 tsk curry
Havssalt
Svartpeppar, färskmalen
2 msk gräslök

Så lagar du fiskbullar med tillbehör

  • Skala selleri och skär den som pommes frites. Lägg dem på bakplåtspapper, ringla 1 tsk olja över, toppa med hackad persilja och baka i 25–30 min på 200°C.
  • Dela squashen på längden och skär i tunna skivor. Strimla morötterna tunt på t ex ett mandolinjärn. Blanda morötter och squash med limesaft, honung, salt och dill.
  • Skär fisken i tärningar och blanda med ärter, ägg, salt, peppar och hackade örtkryddor. Stek fiskbullarna i 1 msk olja i en panna.
  • Rör ihop kvarg med curry, salt, peppar och gräslök.
  • Servera fiskbullar och sallad med sellerifrites och currydipp.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 415 kcal
Protein: 45 g
Fett: 13,6 g
Kolhydrater: 34,3 g
Kostfibrer: 11,5 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar