Fiskbullar
Äter du tillräckligt med fisk?

Ät gärna 350 g fisk och skaldjur i veckan – varav 200 g fet fisk.

© wichmann+bendtsen

Torskbullar med kräftstjärtar & kinarädisor

Saknar du inspiration till läckra fiskrätter? Prova då våra supergoda fiskbullar.

11 juli 2018 av Augusta Sørensen

Fiskbullar med kinarädisor

2 personer

½ rödlök
½ röd chili
1 knippe gräslök
1 ekologisk lime
400 g torsk
Havssalt
100 g kräftstjärtar
5 msk olivolja
½ kinarädisa
1 lime, saften
2 msk honung


Till servering:

Lite koriander
Sesamfrön
½ röd chili
1 lime

Så lagar du fiskbullar med tillbehör

  • Hacka rödlök, röd chili och gräslök fint.
  • Riv av limeskalet, skär bort den vitan hinnan och hacka fruktköttet.
  • Skär torsken i mindre bitar.
  • Lägg allt i en matberedare och mixa till en färs. Smaksätt med salt och tillsätt till sist kräftstjärtarna.
  • Stek torskbullarna i 1 msk olja på mediumvärme. Vänd inte förrän du har fått en fin stekyta, annars faller de isär.
  • Skala kinarädisan och skär den fint i ”nudelstrimlor”.
  • Blanda 4 msk olivolja med limesaft och honung och vänd runt rädisan i dressingen.
  • Lägg upp torskbullar och rädisnudlar på två tallrikar och servera med färsk koriander, sesamfrön, chili och limeklyftor.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 644 kcal
Protein: 49,1 g
Fett: 36,1 g
Kolhydrater: 33,3 g
Kostfibrer: 3,5 g

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar