Fiskbullar på fat

Gör veckans fiskdag till en festdag med de här supergoda fiskbullarna.

© wichmann+bendtsen

Fiskbullar med bakad purjolök

Får du i dig tillräckligt med fisk under veckan? Om inte bör du testa de här fiskbullarna. Du lagar dem på mindre än 30 minuter. Smaklig måltid!

25 januari 2019 av Anne Larsen

Fiskbullar med bakad purjolök

2 personer

6 purjolökar, ca 400 g
Kallpressad rapsolja
Havssalt
1 stor knippe timjan
2 tsk akaciahonung eller agavesirap
2 rödtungefiléer eller annan vit fisk, ca 400 g, miljömärkt
1 stort knippe gräslök
1 stort knippe dill
1 ägg
2 tsk vetemjöl
Svartpeppar, färskmald
Extra jungfruolja
200 g potatis
1 citron

Så lagar du fiskbullar med tillbehör

  • Gör i ordning purjolökarna, pensla med rapsolja och lägg dem i en ugnsfast form. Salta lätt. Lägg timjan mellan purjolökarna – spara lite till servering. Baka purjolöken i 30 min i 200 grader. Vänd efter halva tiden. Fördela honungen över dem 10 min innan de är klara.
  • Hacka fiskfiléerna fint med en kniv, blanda fiskköttet med finhackad gräslök och dill, ägg, mjöl, salt och peppar.
  • Form och stek fiskbullar i olivolja på medelvärme i en non stick-panna, tills de är gyllene.
  • Koka potatisen med skal.
  • Lägg upp fiskbullar med purjolök, timjan och citronklyftor. Servera kokt potatis till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 567 kcal
Protein: 44,7 g
Fett: 20,9 g
Kolhydrater: 55,2 g
Kostfibrer: 10,4 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar