Fiskbullar med bakad purjolök
2 personer
6 purjolökar, ca 400 g
Kallpressad rapsolja
Havssalt
1 stor knippe timjan
2 tsk akaciahonung eller agavesirap
2 rödtungefiléer eller annan vit fisk, ca 400 g, miljömärkt
1 stort knippe gräslök
1 stort knippe dill
1 ägg
2 tsk vetemjöl
Svartpeppar, färskmald
Extra jungfruolja
200 g potatis
1 citron
Så lagar du fiskbullar med tillbehör
- Gör i ordning purjolökarna, pensla med rapsolja och lägg dem i en ugnsfast form. Salta lätt. Lägg timjan mellan purjolökarna – spara lite till servering. Baka purjolöken i 30 min i 200 grader. Vänd efter halva tiden. Fördela honungen över dem 10 min innan de är klara.
- Hacka fiskfiléerna fint med en kniv, blanda fiskköttet med finhackad gräslök och dill, ägg, mjöl, salt och peppar.
- Form och stek fiskbullar i olivolja på medelvärme i en non stick-panna, tills de är gyllene.
- Koka potatisen med skal.
- Lägg upp fiskbullar med purjolök, timjan och citronklyftor. Servera kokt potatis till.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 567 kcal
Protein: 44,7 g
Fett: 20,9 g
Kolhydrater: 55,2 g
Kostfibrer: 10,4 g